Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Populus Labora presenta la seva programació d'activitats de tardor que estaran basades en les cures

L'Ajuntament i sis entitats locals han signat el conveni i l'acord de constitució de Populus Labora, el projecte de comunalitat urbana de Ripollet, que està obert a col·lectius de la ciutat que treballen en diversos àmbits per millorar la qualitat de vida de les persones.

La Comunalitat de Ripollet Populus Labora va presentar dijous passat, 15 de setembre, les diverses activitats que durà a terme durant el pròxim trimestre. Totes les accions d'aquesta tardor tindran com a eix central les cures a les persones. La primera iniciativa de la programació serà una jornada que servirà també de presentació del projecte. Es tracta de la jornada 'Temps de cures', que tindrà lloc el pròxim 1 d'octubre al matí al pati del Centre Cultural. Durant l'acte de presentació de les activitats, també es va realitzar la signatura del conveni i acord de constitució per part dels presidents de totes les entitats de l'Economia Social i Solidària que formen part del projecte, així com de l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, que va estar acompanyat per la regidora d'Ocupació, Empresa i Comerç, Inclusió, Feminismes i Salut Pública, Txell Caler.

ripollet-soc-populus-labora-presentacio-activitats-150922-11.JPG

Moment de la signatura de les entitats i l'Ajuntament del conveni de col·laboració en el projecte Populus Labora.

Les cures, eix central de la jornada del dia 1

La temàtica de les cures serà la protagonista durant el pròxim trimestre de Populus Labora, i centrarà diverses formacions, tallers i espais de diàleg, a més de la jornada 'Temps de cures'. En aquesta cita del dia 1 d'octubre, es podrà veure una primera mostra de les iniciatives i propostes del projecte Populus Labora. A més, s'hi organitzaran diverses activitats. Es realitzarà la xerrada "Com la cura construeix comunitat", a càrrec de Xabi Ballesteros Olazabal, membre de La Colla Cuidadora i la Xarxa pel Dret a la Cura, i tècnic de serveis socials de l'Ajuntament de Barcelona.

Seguidament, hi tindrà lloc una taula rodona sobre el dret d'una cura digna, que comptarà amb la participació d'Alba Soler Abril (Centre d'Esplai La Gresca), Anna Garcia (Suara Cooperativa), Irina Ravelo (Cooperativa de cures Les Abelles de Reus) i Diana Serrano (Comissió d'infància de la Taula de la discapacitat de Ripollet), moderada per Marta Pi Martin (Grup impulsor de la Xarxa Ciutadana pel Dret a la Cura - Fòrum Social de la Cura). La jornada finalitzarà amb un mos, de 14 a 15 h, per a totes les participants, i a partir de les 16 h i fins a les 19 h, es convida a participar al Iaia Fest, un festival en el marc del Dia de la Gent Gran que tindrà lloc al parc Massot, organitzat pel Moviment Gran Barri.

ripollet-soc-populus-labora-presentacio-activitats-150922-1.JPG

Moment de la presentació de les activitats del trimestre de Populus Labora.

La intenció de Populus Labora és que, cada trimestre, canviï l'eix central de les seves activitats. Així doncs, si aquest primer trimestre de la tardor se centra en les cures, els pròxims eixos que treballarà la Comunalitat en els següents mesos seran la cultura comunitària, la sostenibilitat i l'acció sociocomunitària.

Itinerari formatiu

Entre setembre i novembre, Populus Labora ha programat cinc accions formatives, que s'iniciaran aquest pròxim dimecres, 21 de setembre, amb una sessió introductòria a l'Economia Social i Solidària, on s'explicaran els conceptes bàsics de l'ESS i el seu vincle amb l'associacionisme local a Ripollet. Aquesta tindrà lloc a les 18 h, al Centre Cultural. Altres temàtiques, com ara les iniciatives "sense ànim de lucre", la ciutat cuidadora i feminista, el Balanç Social o les cooperatives de joves es tractaran en la resta de sessions. Per a més informació sobre les seves activitats, podeu visitar la seva pàgina web.

ripollet-soc-populus-labora-presentacio-activitats-150922-6.JPG

Moment de la presentació de les activitats del trimestre de Populus Labora.

Una altra activitat que es durà a terme aquest mes de setembre és la primera assemblea de la Comunalitat, on es reuniran les entitats que en formen part. Serà el dijous 29 de setembre, a partir de les 18 h, a la sala d'actes del Centre Cultural. Des de les set entitats que han endegat el projecte, s'engresca i convida a assistir-hi a les diferents entitats, empreses, associacions i col·lectius de Ripollet que tinguin ganes d'integrar-se al projecte.

Finançada per la Generalitat de Catalunya i amb la col·laboració de l'Ajuntament de Ripollet, la Comunalitat Populus Labora està impulsada pel Centre d'Esplai La Gresca, la cooperativa Jardinet, l'Associació de Familiars Cuidadors de persones amb Alzheimer (ACFA), l'Associació Ripollet Natura, l'Associació Traça i la Societat Coral "El Vallès", juntament amb l'Ajuntament a través de Ripollet Impulsa. Com hem dit anteriorment, les entitats impulsores del projecte conviden totes aquelles entitats, organitzacions o projectes interessades a fer xarxa en l'àmbit de l'economia social i solidària a conèixer la Comunalitat de Ripollet assistint, el pròxim dijous 29 de setembre, a la seva primera assemblea, a partir de les 18 h, al Centre Cultural.

NdP/JS