Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Populus Labora organitza dues jornades dedicades als beneficis de la cultura per a les persones

Amb el lema “Com la cultura pot millorar la vida d’una ciutat i la seva ciutadania?”, la Comunalitat de Ripollet Populus Labora organitza aquest divendres i dissabte, 3 i 4 de març, diverses activitats artístiques i de reflexió al voltant d’aquest tema.

Il·lustració de @Javigaar..
Il·lustració de @Javigaar.

Aquest cap de setmana, la Comunalitat de Ripollet Populus Labora organitza dues jornades de reflexió i expressió artística per tal de continuar teixint xarxa i vincles entre entitats i la ciutadania. Així doncs, si les propostes impulsades per Populus Labora i les entitats que en formen part es van centrar a la tardor en les cures, l’eix de la cultura agafa ara embranzida. Per això, organitzen aquest divendres i dissabte, 3 i 4 de març, unes jornades que volen demostrar que la cultura impacta en la salut i el benestar de les persones.

Des de la seva presentació, la crida de les cures s’ha consolidat en un grup promotor amb comissions, i les entitats que formen part de la comunalitat han posat en marxa iniciatives pròpies. Mentrestant, de portes endins, amb energia i entusiasme, l’eix de la cultura s’ha organitzat per endegar la seva crida. Societat Coral “El Vallès” i Traça són les entitats que lideren aquest eix i han preparat per a aquest primer cap de setmana de març un primer impuls que vol alimentar i moure el múscul cultural ripolletenc, per treballar juntes en un objectiu: la creació d’un Festival Col·lectiu Itinerant de les Arts.

Aquesta crida inclou artistes, entitats culturals i socials de la ciutat, però també convida a participar a tothom qui s’hi vulgui sumar. La cultura forma part de la vida i dels drets de totes les persones i està present a qualsevol manifestació humana, alhora que és un motor de relació, canvi i millora. Per això, per aquesta crida, l’eix de cultura agafa el relleu de cures i ens porta una pregunta “Com la cultura pot millorar la vida d’una ciutat i la seva ciutadania?”.

L'agrupació d'entitats ha convertit les cures bàsiques i la salut integral en l’enfocament de les jornades de la crida cultural. Divendres 3 de març a la tarda, la temàtica serà “Salut, Benestar i Ecosistema Cultural”, i dissabte 4 de març al matí, “Avui, menú sociocultural”. Ambdues jornades presenten activitats formatives i performatives on col·laboren artistes i iniciatives locals (concerts amb Ster Wax, Wild Mamas i Uncommon) i experiències d’altres territoris (Centre d’Art La Panera, Fundació Mescladís, La Caníbal i Inés Boza), es creen sinergies amb diverses entitats del projecte Populus Labora i s’experimenta a la mateixa pell com és que la cultura pot millorar la salut física, psíquica, cultural, social i sociolaboral de la ciutat. Tot acompanyat d’espais de relació, tastet i intercanvi.

Redacció ripollet.cat - NdP Populus Labora/JS

Programa 01.jpg

Programa 02.jpg

Programa 03.jpg

Programa 04.jpg

Programa 05.jpg