Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Populus Labora enceta aquesta tardor una campanya per dignificar el sector de les cures

Sota el títol "Cuidem-nos", comença una campanya pel reconeixement de la cura digna, que compta amb un cicle formatiu que consta de tres dates i tota una acció informativa amb cartelleria i "flyers".

La Comunalitat de Ripollet Populus Labora ha inaugurat una nova campanya que tindrà lloc durant aquesta tardor. Es tracta de "Cuidem-nos", una campanya que vol sensibilitzar sobre la necessitat de dignificar el sector de les cures. Amb aquesta acció, Populus Labora vol evidenciar la realitat que viuen moltes cuidadores, treballant en condicions precàries, invisibilitzades i poc valorades; alhora que les persones que necessiten cures pateixen una vulnerabilitat constant i viuen amb manca de recursos. Davant d'aquestes circumstàncies, les cures es converteixen en un aspecte imprescindible en la societat.

Formació "Cuidem-nos"

El projecte d'Economia Social i Solidària de la Comunalitat de Ripollet, Populus Labora, ha reivindicat i proposat durant el darrer any una transformació política i social de les cures amb diverses actuacions. Ara inicia aquesta campanya amb un missatge clar: "treballs domèstics, cures dignes". Amb aquest propòsit de sensibilitzar, una de les accions més destacades de la campanya és un cicle formatiu amb el mateix nom "Cuidem-nos" i que consta de tres cites. La primera cita va tenir lloc el passat 26 de setembre, amb una formació sobre les vies de regularització de persones migrades, a càrrec d'IACTA. Les dues següents trobades tindran lloc el 10 d'octubre, amb una xerrada sobre els drets laborals en el sector del treball a la llar, a càrrec de la CGT, i el 24 d'octubre amb una formació sobre la legalització de les relacions laborals en el vessant del treball a la llar, a càrrec de la Coordinadora per la inserció sociolaboral Anem Per Feina.

PL_Cuidem-nos_CICLE FORMATIU_CAT_flyer.jpg

La campanya es complementa amb un seguit de cartelleria i flyers, que estaran disponibles en els diferents equipaments de la ciutat i a l'abast de tota la població. També s'ha difós un vídeo per visibilitzar aquestes problemàtiques, un vídeo que es pot visualitzar en aquest enllaç.

Amb l'objectiu de crear xarxa

La campanya i el cicle formatiu "Cuidem-nos" es tiren endavant des de Populus Labora amb l'objectiu final d'impulsar una xarxa de persones i entitats que comparteixin la voluntat d'organitzar-se col·lectivament i l'esperit reivindicatiu per transformar l'àmbit de les cures.

La Comunalitat té el propòsit que, arran d'aquestes iniciatives, neixin projectes basats en models alternatius a l'empresa convencional, projectes d'autoocupació en el sector de les cures amb una visió d'atenció més humana, lliures d'afany de lucre i que generi ocupació de qualitat. Populus Labora busca generar projectes que proporcionin benestar tant a les persones que reben cures com a les treballadores i les famílies. Així mateix, un altre dels objectius és generar pressió a les administracions públiques per incidir políticament i que, com a agents corresponsables de les cures, es comprometin a impulsar ciutats feministes i cuidadores.

Redacció ripollet.cat - JS