Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Pilar Castillejo elegida diputada per la CUP

La ripolletenca Pilar Castillejo ha estat elegida diputada per la CUP a les passades Eleccions al Parlament de Catalunya 2024, on ocupava el número 3 de la candidatura per Barcelona. En aquests comicis, la CUP ha tret 4 escons, perdent els 5 que va guanyar l'any 2021.

Pilar Castillejo.
Pilar Castillejo

Castillejo ja va concórrer anteriorment a les catalanes per la mateixa formació l'any 2015, com a número 10 de la llista per Barcelona i va arribar a estar uns mesos de diputada l'any 2016, en substitució d'Antonio Baños, fins que va deixar l'acta per centrar-se en la feina de primera tinenta d'alcalde a l'Ajuntament de Ripollet, per Decidim.

Llicenciada en físiques i dedicada laboralment al sector de la informàtica, ha estat vinculada des de jove a l'activisme polític i sociocultural (Grup de joves 1936, Bruixes, El Local, etc.). Ha militat a l'Assemblea d'Unitat Popular i va col·laborar en la integració de les Candidatures Alternatives del Vallès dins la CUP. El 1999 va entrar de regidora a l'oposició pel COP-Compromís per Ripollet i el 2015, quan Decidim va guanyar les Eleccions Municipals als socialistes, Castillejo es va posar al capdavant del govern de Decidim, amb l'alcalde José María Osuna, fins al 2023, quan el PSC els va tornar a desbancar. Durant els seus dos mandats, Castillejo va ser la garant del desplegament del porta a porta a Ripollet.