Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Orgull i reivindicació a la Diada LGTBI 2024 de Ripollet

La diada l'Orgull de Ripollet se celebrarà el divendres, 12 de juliol, amb un programa de ràdio en directe, lectura del manifest i actuacions, al pati del Centre Cultural. També comptarem amb cinema, literatura i un vermut per a reflexionar i reivindicar els drets del col·lectiu LGTBIQA+.

En el marc del Dia de l'Alliberament i de l'orgull LGTBI+, que es commemora el 28 de juny, l'Ajuntament de Ripollet va iniciar, el mateix 28J, els actes de l'Orgull de Ripollet, amb la hissada de la bandera de l'arc de Sant Martí i la difusió del manifest elaborat amb la col·laboració de l'Observatori contra l'LGTBIfòbia. Aquest va ser el punt de sortida de "les accions reivindicatives, festives, de diversitat, pluralitat i transversalitat que volem portar des de l'Ajuntament", com va explicar ahir dilluns en roda de premsa la regidora d'LGTBIQA+, Montse Arráez. El programa, a més, és fruit d'un treball conjunt de la taula LGTBI, constituïda aquest any i formada per Proud LGTBIQ+, Bruixes de Ripollet, l'Aresta i Comitè de Dones, a qui Arráez ha agraït la seva participació.

Des del 28 de juny i fins al 12 de juliol, a la Biblioteca Municipal, es pot trobar "Lletres amb orgull", una mostra de contes, novel·les i llibres amb perspectiva LGTBI. Dissabte, 6 de juliol, a les 20 h, al pati del Centre Cultural, hi haurà una sessió de cinema a la fresca, amb "Te estoy amando locamente" (2023). Un film sobre els inicis de la lluita del col·lectiu LGTBI, als anys 70, "totalment apta per a qualsevol mena de públic i això és important, perquè volem arribar a totes les persones", com va explicar la regidora.

lgtbi.png

12 de juliol. L’Orgull de Ripollet

La Diada LGTBI de Ripollet tindrà lloc el 12 de juliol, a partir de les 19 h, al pati del Centre Cultural. “Serà una barreja de reivindicació, participació, festivitat i tot amb molt d’orgull”, com l’ha definit Arráez, i començarà amb un programa de ràdio en directe, amb la col·laboració de Ripollet Ràdio, sobre ‘L’assetjament escolar per motiu de dissidències d’identitat i/o expressió de gènere i orientació sexual’. Hi intervindran, com a convidats, membres de l’Observatori contra l’LGTBIfòbia i responsables dels serveis educatius de la Generalitat. Tot seguit, l’entitat local Dansa Jove oferirà un espectacle de dansa reivindicatiu, amb la participació d’ikigay dansa, Salma, Mikid i Rosdan d’Uncomon.

La part més festiva de la diada estarà presentada pels Drag Kings Faraonix i Marcus Massalami, que també hi actuaran. A més de la lectura del manifest i els parlaments, el cartell el conformen Turista Sueca, Carla Collado i Allioli Olé. Durant la festa també hi serà present Gais Positius, amb un estand informatiu sobre prevenció i sexe saludable LGTBI.

Dissabte, 13 de juliol, es tancaran els actes de l’Orgull de Ripollet, amb ‘Vermut a debat’, un acte lúdic i reivindicatiu organitzat pel Col·lectiu Popular l’Aresta, que tindrà lloc a partir de les 12 h, al pati del Centre Cultural.

Una nova agressió al mural LGTBI

La regidora d’LGTBIQA+, Montse Arráez, va aprofitar la roda de premsa per denunciar la nova agressió que ha patit el mural de memòria històrica LGTBI, ubicat al parc del riu Ripoll. En aquesta ocasió, com que aquests actes vandàlics són reiterats, el mural no es pot netejar com altres vegades i des de l’Ajuntament s’ha contactat amb l’autor Manolito Rastaman per a fer una reparació, ja que no es pot fer una neteja. “El tornarem a tenir, a lluir i a reivindicar i per moltes vegades que vulguin boicotejar-lo, estarem allà per defensar els drets de totes les persones”, ha assegurat la regidora.  

Arráez va voler acabar convidant “a totes les persones a participar a tots els actes i reivindicacions, a que gaudeixin, reivindiquin i exposin amb orgull una diada tant important com aquesta”. A més, des de l’Ajuntament també s’anima a la ciutadania, així com a establiments comercials i hostalers, a lluir la bandera LGTBI amb orgull, amb motiu del 28J.

Redacció Ripollet.cat - NdP.