Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obren les inscripcions per a les formacions subvencionades del programa Tecno Talent Vallès

Es tracta d'una desena de cursos, entre març i setembre, dirigits tant a persones en situació d'atur, com assalariades i autònomes, en l'àmbit tecnològic i especialment orientades a persones i empreses que formin part de la cadena de valor de la salut i el benestar.

L'Ajuntament de Ripollet ha fet pública l'oferta formativa totalment subvencionada, dins el Programa Tecno Talent Vallès (TTV), que està duent a terme conjuntament amb els ajuntaments de Terrassa i de Castellbisbal, a través de l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic. Aquest projecte es troba emmarcat en el Projecte Treball, Talent i Tecnologia (TTT) de la Diputació de Barcelona i és un dels 21 projectes transformadors del Pla de Mandat de la corporació 2020-2023 que té com a objectiu general la reactivació econòmica i social dels municipis de la província de Barcelona. Els ajuntaments de Ripollet, Terrassa i Castellbisbal han decidit orientar les accions del programa a les persones i a les empreses dels tres municipis que formin part de la cadena de valor de la salut i el benestar, sigui perquè, directa o indirectament, proveeixen productes i serveis en aquest àmbit o perquè tenen entre la seva clientela a aquest tipus d'empreses. Les formacions, focalitzades en aspectes digitals i tecnològics, s'iniciaran entre els mesos de març i setembre.

S'han programat una desena de formacions, tant en format virtual com semi presencial, sobre Aplicacions Comptables (30 hores), Sistema SAP (Sistemes, Aplicacions i Productes) (20 hores), Logística 4.0 (20 hores), Neteja hospitalària i components tecnològics (30 hores), Atenció a la clientela per mitjans no presencials (dues edicions de 25 hores), Màrqueting digital (20 hores) i formació en Competències digitals (25 hores). Podeu consultar tota la informació i els enllaços d'inscripció en el següent enllaç.

Talent local i creixement econòmic

Els objectius principals del programa Tecno Talent Vallès són promoure el treball digne, la millora competencial del talent local i el creixement econòmic sostenible mitjançant la tecnologia i a través de quatre línies de treball: partint de l'anàlisi de la situació actual, cercant estratègies per assolir objectius i millorant el perfil professional de les persones i les empreses.

Avui en dia, 23 empreses i 36 persones formen part del projecte i s'estan beneficiant de les diferents accions subvencionades ja iniciades: itineraris i acompanyament a la inserció laboral, tallers per a la recerca de feina, formació en competències digitals, assessoraments per a empreses en Indústria 4.0, acompanyaments en la digitalització empresarial, visites a empreses, formacions a mida per a empreses, sessions dissenyades per a empreses i professionals que donin resposta a les diferents necessitats tecnològiques, gestió d'ofertes laborals mitjançant borsa de treball, així com posar a l'abast recursos propis de l'Àmbit de Desenvolupament Econòmic. En els primers mesos, ja s'ha aconseguit el 56% de contractacions de les persones participants, 14 empreses s'han beneficiat de la borsa de treball, 24 persones han participat en el cicle de tallers per a la recerca de feina, s'han dut a terme 6 sessions focalitzades en l'àmbit digital i tecnològic per a persones i empreses i 5 empreses es troben beneficiant-se de l'assessorament en Indústria 4.0.

Per formar part d'aquest projecte i beneficiar-se de les formacions i recursos del programa, cal contactar amb Desenvolupament Econòmic, al telèfon 935 807 642 o a l'adreça electrònica loliveras@ripollet.cat.

NdP