Obertes les incripcions per participar a la II edició de la Som Vallès Trail
La cursa solidària més gran del Vallès tornarà a passar per Ripollet i es farà el 27 de setembre, apadrinada per la mare de Kilian Jornet, la cerdanuyolenca Núria Brugada.
El Club d'Esports de Cerdanyola ha presentat la segona edició de la Som Vallès Trail, la cursa-caminada solidària més gran del Vallès Occidental, amb un recorregut de 68 kilòmetres en equips de 6 persones i que recorre diferents municipis de la comarca, entre ells Ripollet. L'esdeveniment destina els beneficis a la Fundació Oncolliga, una entitat sense ànim de lucre que té per finalitat principal l’atenció psicosocial a persones amb càncer i les seves famílies.
El projecte s'ha presentat el dijous 6 de març i des d'avui ja es poden presentar les inscripcions. La cursa té un preu de 42 euros per equip i de 22 euros en el cas de les incripcions de monitor inclusiu.
Enguany la cerdanyolenca Núria Burgada, mare del famós muntanyenc Kilian Jornet, serà la padrina de l'esdeveniment i ajudarà a difondre els valors i l'esperit de la prova que reparteix amb l'objectiu d'incrementar els participants i la recaptació.
Aquesta segona edició arriba carregada de novetats, ja que es podrà fer caminant o corrent per tractar de comptar amb més participants, amb un objectiu de 80 equips inscrits, o cosa que és el mateix, 480 persones, tot cercant aconseguir el màxim de recaptació per superar l'obtinguda l'any passat.
Funcionament de la cursa
La prova s’iniciarà a les 8 del matí, al Parc Esportiu Municipal Can Xarau de Cerdanyola del Vallès. El recorregut disposa d'un temps màxim de 16 hores. Els corredors/caminants tindran avituallaments, incloent-hi el dinar i el sopar. L'arribada serà al mateix punt de la sortida.
El recorregut és una ruta circular per pistes, boscos, camps i alguna zona urbana de nou municipis del Vallès Occidental: Cerdanyola, Barberà, Ripollet, Sabadell, Castellar, Matadepera, Terrassa, Sant Quirze i Sant Cugat. Hi ha plantejats diferents recorreguts perquè cada equip pugui triar segons la condició física i experiència de cada component.
Cada equip té el repte solidari de recaptar un donatiu mínim de 600€ per a la Fundació Oncolliga. A més, qualsevol persona, tot i no participar-hi, pot col·laborar fent donacions als diferents equips que hi participen o a l'equip zero.
La marxa no és de caràcter competitiu i es planteja com una jornada festiva, solidària i inclusiva, ja que també està pensada per gent amb discapacitat. L'esdeveniment també permet visibilitzar els espais naturals de la comarca i sensibilitzar als ciutadans de la importància de la seva preservació. La prova tracta de fomentar el treball en equip, així que l'objectiu és arribar tots junts.
La marxa pretén ser una jornada festiva, solidària, no competitiva i inclusiva, pensada també per a persones amb discapacitat. A més, s'aprofitarà l'esdeveniment per visibilitzar els espais naturals que encara queden al Vallès Occidental i sensibilitzar tothom de la necessitat de preservar-los.
Font: Cerdanyola.info
Redacció ripollet.cat / MBP