Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Obert el període per sol·licitar les bonificacions de la taxa de residus 2023

L’Ajuntament de Ripollet ha començat a distribuir aquesta setmana a totes les llars de Ripollet la informació per poder sol·licitar les bonificacions del 25% sobre la taxa de residus municipal i de l’11% sobre la taxa de residus metropolitana.

S’ha obert el període per sol·licitar les bonificacions de la taxa de residus, un descompte del 25% sobre la taxa de residus municipal i de l’11% sobre la taxa de residus metropolitana. Aquesta setmana, l’Ajuntament de Ripollet ha començat a distribuir a tots els habitatges de la ciutat la informació per saber com sol·licitar aquestes ajudes econòmiques. Les persones que poden demanar les bonificacions aquest primer any d’implantació del sistema Ripollet Aporta són les que hagin utilitzat el contenidor d’orgànica almenys 13 vegades en l’últim trimestre de l’any passat, és a dir entre octubre i desembre de 2022.

Les sol·licituds es poden presentar fins al 31 de maig clicant aquí. També es podrà presentar de forma presencial a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC). En aquest cas, es recomana l’ús de la cita prèvia per fer-ho.

Aquesta bonificació del 25% de la taxa municipal va ser aprovada per l’Ajuntament en el Ple Municipal el passat 27 d’octubre. De forma general i a excepció d’aquest primer any, la podran sol·licitar tots aquells habitatges que, al llarg d’un any, hagin fet servir el contenidor d’orgànica més de 52 vegades, i s’aplicarà l’any següent. Per tal d’informar en detall i resoldre tots els dubtes relatius a la sol·licitud de la bonificació municipal i metropolitana, un equip de persones visitaran els habitatges de Ripollet on s’ha implantat el nou sistema de recollida de residus.

Des de la posada en marxa del Ripollet Aporta, el passat mes de juliol, s’ha produït un fort increment de la recollida selectiva, passant del 38 al 60%. Aquesta bonificació, doncs, ha de servir per reconèixer la bona tasca d’aquelles persones que fan bé la separació dels residus i contribueixen a la millora d’aquests resultats.

Trasllat de l’oficina central del Ripollet Aporta

A partir del dia 6 de març, l’oficina del Ripollet Aporta trasllada la seva seu al Mercat municipal. L’horari d’atenció continuarà sent de dilluns a dissabte, d'11 a 14 h i de 15 a 18 h. L’oficina del Ripollet Aporta també servirà com a punt presencial per a la presentació de les sol·licituds de bonificacions de les taxes de residus.

Redacció ripollet.cat – NdP/JS

triptic 01.png

triptic 02.png