Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

"No ho faré més": Una obra sobre la creació i l'error

Més d'una cinquantena de persones van estar aquest dijous, 2 de novembre, a la inauguració de l'obra "No ho faré més", del pintor i docent del Centre Cultural de Ripollet, Antonio "Maese" Pérez.

Aquest dijous, 2 de novembre, es va inaugurar a la Sala d'Art del Centre Cultural l'exposició "No ho faré més" del pintor Antonio "Maese" Pérez. L'autor de l'obra va presentar la seva exposició davant més d'una cinquantena de persones i amb la presència del regidor de Cultura i Patrimoni, Roger Bayó. L'exposició estarà oberta al públic fins al 30 de desembre i tothom qui vulgui podrà accedir-hi de forma gratuïta de dilluns a diumenge.

Pérez va explicar les motivacions que el van portar a fer les obres d'art exposades i el simbolisme que tenien cadascuna d'elles perquè la gent pogués entendre, una mica millor, les obres que estaven observant:

La pandèmia i la mort

Un dels aspectes que més va repetir al llarg de la presentació va ser la influència pandèmica que hi havia en aquelles obres. D'una banda, va destacar que va ser una època molt fructífera en l'àmbit creatiu per a ell i, d'altra banda, va voler recordar que, malgrat que ja es vegi molt lluny, totes les persones que vam superar les èpoques de confinament, vam viure un fet històric que s'estudiarà als llibres d'història, així com s'ha fet amb la pesta o altres malalties. A més, va voler remarcar, malgrat que fos dolorós que, inevitablement, la pandèmia s'havia de vincular a la mort.

image00011.jpeg

La creació artística i la influència d'altres autors

La mostra "No ho faré més" també reflexiona sobre la pròpia creació artística i sobre la necessitat d'equivocar-se. Antonio "Maese" Pérez, tot i ser docent, va destacar la importància de provar coses noves i va refusar el dogma de la tècnica. Ell ensenya les tècniques que tot pintor ha de saber, però el que més li interessa és la idea, el concepte i el simbolisme. En aquest sentit, va voler homenatjar també artistes importants de la història com Goya, Velázquez o Gaudí.

image00010.jpeg

No ho faré més

En definitiva, l'exposició "No ho faré més" va justament d'això; de no repetir l'art, de buscar coses noves, de l'error i la curiositat com a inici de la creació artística i que, quan vulguis crear, et repeteixis a tu mateix que no faràs un altre cop el mateix; has de dir "No ho faré més".

image00003.jpeg

Redacció Ripollet.cat - DVT