Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mossos d’Esquadra i Policia Local inicien un nou curs de xerrades conjuntes als instituts

La iniciativa, que es duu a terme des del mes de maig, vol prevenir situacions de risc entre la població jove i apropar la tasca policial al jovent de Ripollet.

Aquest mes de novembre s’han reprès les xerrades als instituts per part de la Policia Local i els Mossos d’Esquadra. Es tracta d’una iniciativa de col·laboració que realitzen un agent de la Policia Local de Ripollet i l'agent de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat de Ripollet del cos de Mossos. La primera xerrada conjunta va tenir lloc dimecres passat, 15 de novembre, amb un grup de 4t d’ESO de l’Institut Palau Ausit. Està previst oferir un bon nombre de xerrades més durant tot el curs, tant a centres de secundària del municipi com amb l’alumnat dels PFI de Ripollet Impulsa.

Es tracta de xerrades preventives i sobre situacions de risc, especialment dedicades a persones joves, tot i que també s'adrecen a altres col·lectius. A les sessions es parla i es comparteixen experiències amb l'alumnat d'un bon nombre de temes diversos, com ara la responsabilitat penal, les infraccions de les ordenances municipals, les identificacions policials, baralles, consum de drogues i conducció, armes blanques, així com l'ús i normativa en relació amb els vehicles de mobilitat personal (VMP), entre d'altres.

Els agents d'ambdós cossos policials també resolen els dubtes que exposen les persones joves i els parlen de mites i falsos rumors, donant eines i informació sobre els temes que els preocupen i afecten en la seva etapa vital, a més d'apropar la tasca policial a la seva realitat.

Redacció ripollet.cat - NdP