Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mossos d’Esquadra i Policia Local inicien un cicle de xerrades conjuntes sobre situacions de risc

Aquesta col·laboració s'ha endegat amb una sessió dirigida a l'alumnat dels Programes de Formació i Inserció (PFI) de Ripollet Impulsa.

Aquest mes d'abril s'ha posat en marxa una nova iniciativa de col·laboració policial, entre els Mossos d'Esquadra de la Comissaria de Districte i la Policia Local de Ripollet, amb la realització de xerrades preventives i sobre situacions de risc, especialment dedicades a persones joves, tot i que també s'adrecen a altres col·lectius. Es tracta de sessions on es parla de temes diversos com estafes, robatoris a domicili, baralles, l'ús dels Vehicles de Mobilitat Personal (VMP) o els botellots, entre d'altres.

La primera xerrada va tenir lloc el passat 21 d'abril, a les instal·lacions de Ripollet Impulsa, dirigida a uns 25 joves d'entre 16 i 21 anys, que formen part de l'alumnat del Programa de Formació i Inserció (PFI). Una sessió on es va fer un èmfasi especial en la lluita contra l'abandonament escolar prematur i el desenvolupament de noves oportunitats educatives.

ripollet-ser-mossos-policia-xerrades-210423.jpg

En aquesta primera sessió també van parlar i compartir experiències amb l'alumnat d'un bon nombre de temes, com és la responsabilitat penal, les infraccions de les ordenances municipals, les identificacions policials, baralles, consum de drogues i conducció, ús dels VMP i armes blanques, entre d'altres. Els agents d'ambdós cossos policials, que han fet una valoració positiva d'aquesta primera experiència conjunta, van resoldre dubtes, explicar i parlar de mites i falsos rumors, donant eines i informació a les persones joves sobre els temes que els preocupen i els afecten en la seva etapa vital, a més d'apropar la tasca policial a la seva realitat.

Redacció ripollet.cat - NdP