Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Torna la campanya "Gent gran segura" pel cobrament de la paga d'estiu

Amb motiu del cobrament de la paga doble d'estiu dels pensionistes, Mossos d'Esquadra han posat en marxa, un any més, una campanya d'informació adreçada a la gent gran, amb la intenció de prevenir que siguin víctimes de robatoris o estafes.

Cartell de la campanya.
Cartell de la campanya

Consells bàsics de seguretat

La Policia de la Generalitat vol fer arribar a aquest col·lectiu uns consells bàsics de seguretat a tenir en compte en diverses situacions de la seva vida quotidiana. Al caixer i a l'oficina bancària, recomanen evitar anotar el número secret a la targeta o la llibreta, ja que el podrien fer servir si les robessin. Si han d'utilitzar el caixer automàtic, és preferible que siguin interiors i que es puguin tancar amb pestell, i en tot cas, que no deixin que ningú s'acosti massa. S'ha d'evitar retirar del banc grans quantitats de diners, i si ho han de fer, es recomana buscar a algú de confiança que els acompanyi i que guardin els diners en un lloc segur.
Al carrer han de parar atenció a les distraccions provocades per estranys, ja que es poden acostar amb la intenció de robar o estafar amb diferents argúcies, com ara intentar bescanviar un bitllet de loteria premiat, tacar amb un líquid i després voler netejar la taca, fer-se passar per un conegut de fa anys o demanar alguna informació o signatura. És convenient portar la bossa de mà creuada al davant i mirar que tingui una tanca segura, per tal que no es pugui obrir en un moment de distracció.
Finalment, Mossos recomanena la gent gran, a l'hora d'entrar a casa, parar especial atenció si es troben persones desconegudes, ja que els podrien intentar robar al portal o a l'ascensor.