Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mor l'artista Salvador Mañosa a l'edat de 77 anys

L'artista serà recordat per ser un dels impulsors de l'Associació d'Afectats per l'Amiant, més enllà del llegat que deixa en forma d'escultures i altres expressions artístiques.

Salvador Mañosa durant la inauguració del retrat de Pere Quart l'any 2017.
Salvador Mañosa durant la inauguració del retrat de Pere Quart l'any 2017

L'artista Salvador Mañosa ha mort aquest dimarts, 15 de novembre, a l'hospital del Parc Taulí, a l'edat de 77 anys. Mañosa, nascut als Quatre Cantons, entre Cerdanyola i Ripollet, va ser l'autor del bust a Neus Català que es pot trobar al Parc dels Pinetons i també del retrat de Pere Quart que es va instal·lar l'any 2017 a la plaça que porta el mateix nom.

L'artista també ha estat el creador de la C de la plaça de l'Estatut i de l'estàtua de la República de la plaça de Sant Ramon de Cerdanyola, o de la Font de la Dona i la Font de la Llibertat, ambdues a Barberà del Vallès. A més, també compta amb obres que han arribat a llocs com els Estats Units, Rússia, Brasil, França, Japó o el Regne unit.

El cerdanyolenc també va destacar en la lluita contra la Uralita. Nascut a pocs metres de la fàbrica d'Uralita i envoltat de fibrociment va patir asbestosi, una malaltia pulmonar comú en les persones que han viscut exposades llargs períodes de temps a aquest material. Va ser el primer president i un dels impulsors de l'Associació d'Afectats per l'Amiant.

MM 

 

ripollet-societat-neus-catala-homenatge-070506 (26).JPG

D'esquerra a dreta: Rosa Dumenjo (activista cultural), Neus Català i Montserrat Tura (consellera d'Interior del 2003 al 2006)