Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Microconverses en català al pati del Centre Cultural per celebrar Sant Jordi

Les Microconverses estaran organitzades aquest pròxim dijous, 20 d'abril, per l'Oficina de Català de Ripollet, són obertes a tothom i de temàtica lliure. L'objectiu és que les persones que estan aprenent català puguin mantenir converses amb gent catalanoparlant.

L’Oficina de Català de Ripollet organitza aquest pròxim dijous, 20 d’abril, les Microconverses de Sant Jordi. Es tracta d'una activitat oberta a tothom i es realitzarà al pati del Centre Cultural, amb l’objectiu de promoure la llengua i la cultura catalana, i donar a conèixer la diada de Sant Jordi i altres tradicions a l’alumnat dels cursos de català i a la població en general. 

En un format de speed-dating, les persones que hi participin podran parlar català amb altres persones en converses breus de temàtica lliure. Els assistents aniran tenint converses de 5 minuts amb la resta de participants, amb l’objectiu que les persones que estan aprenent català practiquin la llengua i coneguin persones catalanoparlants, i que els catalanoparlants parlin amb persones que estan estudiant català. 

Durant les Microconverses es faran tàndems d’un aprenent i un catalanoparlant, perquè xerrin durant 5 minuts. Al cap de 5 minuts es farà un canvi de parella, i així successivament fins que tots els aprenents hagin parlat amb tots els catalanoparlants. 

L’activitat comptarà amb la col·laboració de diverses entitats de Ripollet, com ara l’Associació de Sardanistes, l’Associació d’Espectadors del Teatre del Mercat Vell o la Comissió Organitzadora de la Festa de Sant Antoni Abat. 

Les converses seran de temàtica lliure, però cada parella tindrà un fullet amb alguns temes que podran servir d’inspiració a l’hora d’encetar la conversa. La presència de voluntaris provinents del món associatiu permetrà donar a conèixer les festes i tradicions locals als nouvinguts, i donarà l’oportunitat als catalanoparlants de conèixer els nouvinguts de Ripollet que estudien català i els seus costums i interessos.  

Redacció ripollet.cat - NdP