Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 6.000 domicilis de Ripollet es mantenen exempts de pagar el Tribut Metropolità

A Ripollet es manté en 72.033,78 euros el valor cadastral mínim per als immobles de primera residència, és a dir que, per sota d'aquest valor, el titular està exempt de pagar el tribut metropolità de forma automàtica.

Enguany es manté el valor cadastral mínim per als immobles de primera residència, per sota del qual el titular està exempt de pagar el tribut metropolità. Aquest valor és de 72.033,78 € per al nostre municipi, el que es tradueix en més de 6.000 immobles que no pagaran el tribut l'any 2022 de forma automàtica, sense haver de demanar cap ajut. A la majoria dels 36 municipis que conformen l'AMB el llindar se situa en 46.210,11 €. Aquesta exempció és fruit de l'acord formalitzat l'any passat entre l'Ajuntament de Ripollet i l'AMB.

Vot en contra del Tribut

L'AMB, que l'any passat va congelar el tribut amb motiu de la pandèmia, ha establer un augment del 3% per a l'any vinent, essent aquest un dels motius pel qual l'alcalde José M. Osuna, com a membre del Consell Metropolità, va tornar a votar en contra del Tribut. Tot i reconèixer els bons passos i la predisposició al diàleg del govern metropolità, Osuna encara les considera insuficients. En aquest sentit, es continua reclamant més informació per a la població de la segona corona, que encara mostra molt desconeixement del perquè es paga el tribut, especialment tenint en compte el baix nombre d'ajudes demanades enguany i l'alt nombre d'impagats que l'AMB ha registrat.

També continua pensant que "aquesta taxa ha d'anar acompanyada d'un calendari d'inversions i millores en el transport públic, que continuen sense arribar. Sabem que l'AMB ha inclòs al pressupost de 2022 una partida d'inversions en transport públic a la segona corona, però encara no tenim cap concreció", ha afegit l'alcalde. La negativa al Tribut també respon a l'esperit de les quatre mocions aprovades per unanimitat al Ple de l'Ajuntament de Ripollet des de l'any 2019, presentades per diferents grups municipals.

NdP