Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Més de 400 joves de Ripollet visitaran aquest mes de febrer l'exposició "Dona la volta a l'alcohol"

Els objectius de la mostra són informar de les conseqüències que genera sobre la salut el consum d'alcohol durant l'adolescència, reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió del grup, a més de retardar l'edat d'inici en el consum i reduir-ne els riscos associats.

Des del passat 1 de febrer i fins al dia 15, dijous de la setmana vinent, es pot visitar a la Sala 1 d'Exposicions del Centre Cultural la mostra "Dona la volta a l'alcohol", cedida per la Diputació de Barcelona, a iniciativa de l'Ajuntament, en el marc del grup de treball "Salut i Joves". Durant aquests dies, uns 400 adolescents, que formen part de 17 grups-classe de 3r d'ESO de cinc instituts de Ripollet, visitaran l'exposició i faran una activitat dinamitzada entorn del contingut de la mostra. Divendres passat, 2 de febrer, els regidors de Salut Pública, Manel Martínez, i d'Educació i Joventut, Óscar López, van ser presents a la primera visita d'alumnat de 3r d'ESO. Els regidors van voler destacar la importància que les persones joves siguin conscients dels efectes negatius de l'alcohol, es responsabilitzin de la seva pròpia salut i s'empoderin davant la pressió de grup per dir no a l'alcohol.

L'objectiu de "Dona la volta a l'alcohol" és informar de les conseqüències que genera sobre la salut el consum d'alcohol durant l'adolescència, reforçar la posició de no consumir alcohol i mantenir-la davant la pressió del grup, a més de retardar l'edat d'inici en el consum i reduir-ne els riscos associats. Tal com es pot llegir als plafons de l'exposició, l'alcohol és la substància més consumida entre estudiants de 14 a 18 anys. El 71,6% l'ha provat alguna vegada a la seva vida; el 69,9%, n'ha consumit l'últim any, i el 61,9%, l'últim mes. A mesura que l'edat augmenta, el percentatge d'estudiants que consumeix alcohol tendeix a incrementar-se. Treballar la prevenció de consum d'alcohol en la població jove és una tasca que suposa grans reptes, ja que aquest gaudeix d'una gran permissivitat social. És per això que, des de l'Ajuntament, es valoren molt positivament recursos com aquesta exposició, per tal de conscienciar no només a les persones joves, sinó a la ciutadania en general.

Redacció ripollet.cat - NdP