Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Llorenç Álvarez, patinador del CPA Ripollet, debuta aquest dilluns en el Campionat del Món de patinatge artístic

Llorenç Álvarez, patinador terrassenc del CPA Ripollet, participa aquesta setmana al Campionat del Món de patinatge artístic a Paraguai, on pot aconseguir alguna medalla com a vigent campió d'Europa de Solo Dance.

Llorenç Álvarez, patinador terrassenc del CPA Ripollet, debutarà aquest dilluns, 4 d'octubre, en el Campionat del Món de patinatge artístic que se celebra a Paraguai. Álvarez es troba en plena forma després de proclamar-se aquest passat setembre campió d'Europa en Solo Dance.

 

L'equip que dirigeix aconsegueix la medalla de plata

El patinador ja ha assaborit una primera medalla, encara que no hagi sortit a pista encara. L'equip que dirigeix, el CP Matadepera, ha assolit la plata en la categoria de grups-show petits. L'equip s'ha proclamat subcampió del món amb el seu programa 'Salem', amb una puntuació molt pròxima al conjunt campió, les italianes del Roma Roller Team. Recordem que Llorenç Álvarez es dedica a la coreografia d'equips, a més de la seva pròpia trajectòria individual.

cpmatadepera-subcampio-mon.jpg

 

PROTAGONISTA DE LA CONTRA DE "LALLANA"

"Puc assolir medalla i aniré per una, tant de bo la d'or"

Abans de marxar cap a Paraguai, vam conversar amb ell sobre les seves expectatives i el recent campionat d'Europa.

 

Amb 25 anys, en quin moment de la teva carrera esportiva et trobes?

És el moment de major èxit després de 21 anys que porto patinant. Havia aconseguit medalles europees, però mai l'or. Crec que estic en un punt de maduresa i de forma física en el qual em sento que puc amb tot, i tinc moltes ganes d'aquest Campionat del Món.

Has passat de l'estil lliure, amb moltes acrobàcies, a la coreografia i el ball.

Des de petit, sempre m'ha agradat més. Es basa en la bellesa de la coreografia del patinador. A més, els anys pesen, la maduresa psicològica és bona, però arriben patinadors més joves, que fan coses més heavies que tu. La vida de l'esportista d'alt nivell és molt sacrificada, entrenem cinc, sis o set hores al dia. Arriba un punt en què dius prou, tant a escala física com psicològica, perquè saps que tard o d'hora no assoliràs els mateixos èxits. És dur veure patinadors més joves que fan més que tu. Crec que era el moment indicat per centrar-me en allò que em feia gaudir, la coreografia del patinatge.

Quines opcions teniu la selecció espanyola a Paraguai?

Som nou patinadors, entre els quals hi ha dues patinadores més del CPA Ripollet, Carla Escrich i Clàudia Aguado. Crec que tots els seleccionats tenim possibilitats d'endur-nos medalla. En el meu cas, la competència serà dura, però crec que puc lluitar per les medalles i aconseguir-ne una, tant de bo la medalla d'or. Soc conscient de les meves possibilitats i aniré per una medalla.

Set anys al CPA Ripollet, què significa per a tu?

En marxar del Terrassa, havia d'iniciar una nova etapa i no vaig trobar millor persona que la Janet Ruiz, la meva entrenadora des de llavors. Ella m'ha donat una 5a posició en un Mundial, el màxim al qual podia aspirar. És una creadora de diamants; ella té roques i amb molta constància, sacrifici, paciència... L'únic que vol és crear somnis per als patinadors. Vaig venir aquí per ella. Ha aconseguit tenir un munt de campions i, en el meu cas, m'ha polit fins a aconseguir un campió d'Europa. Mai li podré estar prou agraït a ella i a tot el club.

Hi ha gent que potser no sap el potencial que té el CPA Ripollet.

El CPA Ripollet està en el top 3 dels clubs de tot Espanya, per no dir el primer. El Club ha arribat al nivell on està gràcies al fet que es tracta d'un club de competició. Quan hi arribes, saps que hauràs de donar el teu 100%, però al mateix temps gaudiràs molt del camí i aconseguiràs grans èxits. El CPA Ripollet té una gran relació amb l'èxit.

 

Podeu escoltar l'entrevista completa a: https://www.ripolletradio.cat/2021/09/16/info-setmanal-16-09-2021/

 

Fotos: Ripollet Ràdio (Llorenç Álvarez) i Raniero Corbelletti/World Skate/Real Federación Española de Patinaje (equip).

 

JS/TM