Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'IE El Martinet organitza aquest dissabte 14 de maig el primer Festival de narració de Can Mas

S'instal·laran cinc escenaris a diversos espais del barri de Can Mas on, entre les 17 i les 20 hores, es narraran històries, llegendes i contes de forma simultània, acompanyades d'artistes i músics que complementaran la narració. La idea és que els visitants puguin anar d'un escenari a un altre depenent de la història que vulguin escoltar i tenint en compte l'edat recomanada.

L'Institut-Escola El Martinet organitza aquest dissabte, 14 de maig, el primer Festival de narració al barri de Can Mas. Sota el títol "Si no és mentida, veritat serà", el festival arribarà a diferents espais del barri, entre les 5 i les 8 de la tarda. S'instal·laran un total de 5 escenaris on s'explicaran contes, llegendes i relats de forma simultània durant tota la tarda. "La nostra idea és que els carrers i parcs del barri s'omplin d'històries, que es recuperi la tradició oral d'explicar contes o llegendes", explica Sílvia García, cap d'estudis de l'IE El Martinet, que afegeix que es tracta d'un "festival que va més enllà de la nostra escola, és una festa per al barri de Can Mas, perquè és el nostre barri, i volem que totes les famílies s'hi acostin i gaudeixin".

Al llarg de tota la tarda es narraran un total de 20 històries repartides entre els diferents escenaris. A més, la narració estarà acompanyada en cada cas per un artista que complementarà el relat des de la seva disciplina, ja sigui a través de la dansa, la il·lustració o la música, entre altres. "Tota la gent que participarà en el Festival són persones vinculades a l'escola d'una manera o altra, s'han implicat mestres i exmestres, avis, àvies, pares i mares en tota l'organització; en aquest sentit, alguns seran els narradors de les històries i, després, tenim els artistes que són mares i pares d'alumnes o exalumnes i que, en molts casos, són professionals de la seva disciplina artística", assenyala Sílvia García.

Mapa Festival narracio infantil.jpg

Mapa amb la ubicació dels 5 escenaris del festival.

La idea del festival va sorgir fa dos anys, però la pandèmia de la COVID-19 va impedir tirar-ho endavant. El festival recupera la idea d'un antic projecte que es feia fa temps en el qual l'escola compartia activitats culturals amb els veïns i veïnes del barri. Des de l'institut-escola afronten amb il·lusió el festival d'aquest dissabte i prometen sorpreses a dalt dels 5 escenaris que es trobaran a diferents espais de Can Mas.

JS

Festival_programa_actuacions.jpg

És preferible escollir les narracions que es vulguin escoltar tenint en compte l'edat recomanada.