Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Escola Institut el Martinet pedaleja per l'educació

Els alumnes de 4t d'ESO estan duent a terme un projecte solidari per recaptar diners per l'educació al Senegal.

Els alumnes de 4t d'ESO de l'Escola Institut el Martinet estan a punt d'acabar la seva educació obligatòria i per aquest motiu han decidit, com a projecte de fi de curs, dur a terme un viatge solidari recaptant diners pels nois i noies del Senegal que no poden accedir, de forma fàcil, a les escoles per rebre una bona educació.

Més en concret, des de l'Institut s'estan preparant per fer la ruta dels dos mars, un llarg viatge pel territori francès d'uns 505 km, en el qual seguiran el canal lateral de Garona i del canal del Midi, partint de Bordeaux fins a arribar a Béziers. El viatge durarà entre 14 i 15 dies, i faran de 30 a 40 km per dia, per així tenir uns dies per enfocar-se, totalment, en la promoció del seu projecte, parlar amb altres escoles franceses, i convidar a qui vulgui unir-se al recorregut.

La situació dels nens i nenes del Senegal per arribar a les escoles és realment complicada. Al país, el transport públic és escàs, això provoca que molts d'ells hagin de caminar entre 3 i 17 km per arribar als centres educatius. Això, a part de ser un impediment per arribar, també provoca una gran fatiga que acaba repercutint en el rendiment acadèmic.

Davant d'això, els i les alumnes han decidit col·laborar amb l'ONG "Bicicletas Sin Fronteras" per recaptar ingressos que es puguin convertir en bicicletes que redueixin el temps i el cansament cada cop que hagin d'anar a classe. A més, l'ONG, a part de fer arribar les bicicletes a tants infants com sigui possible, també crea estructures al voltant d'aquest mitjà de transport. Des de mecànics de bicicletes, fins a construcció de garatges, passant per formació a les famílies dels alumnes, des de "Bicicletas Sin Fronteras" es crea una xarxa de treball que va molt més enllà d'una única bicicleta.

​En definitiva, l'objectiu últim de l'organització i dels alumnes és ajudar als nens i nenes del Senegal a rendir i assolir el coneixement necessari perquè en un futur puguin avançar i garantir millors condicions per la societat i el país.

Per a poder donar suport en forma de bicicletes, es poden fer donacions inclús abans de que comenci el seu viatge i per a fer-ho, es pot entrar al crowdfunding "Pedalem per l'educació".

Per cada 250 € en donacions, l'ONG podrà comprar una bicicleta i un dels alumnes podrà tenir un accés molt més fàcil a la seva escola.

Redacció Ripollet.cat - DVT.