Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'escola Ginesta urgeix que es repari la calefacció

L'Ajuntament anuncia que dimarts adjudicarà la nova caldera

Divendres al matí, l'AMPA de l'escola Ginesta denunciava que el centre es trobava sense calefacció i demanava a l'Ajuntament que la reparés urgentment. El problema es remunta a fa un any, quan van començar a fallar les calderes, fins que al mes de maig passat va aturar-se la darrera de les cinc calderes existents. En opinió de l'AMPA, tot i que l'alcalde i el regidor d'Educació han estat a sobre del cas, la seva actuació no ha estat suficient. No obstant això, va voler deixar clar que "cap classe està passant fred", gràcies als radiadors que ha aportat l'Ajuntament i als calefactors que ha comprat l’escola amb el seu pressupost anual. L'AMPA de l'escola Ginesta va fer arribar a les famílies un comunicat informant de la situació actual i animant-les a "manifestar-se a les xarxes socials, amb educació i respecte, però fent soroll" i posant com a exemple la pressió que va fer retirar el contenidor de recollida d'oli de la porta del col·legi. En un missatge posterior, desmentia algunes dades incorrectes que corrien per les xarxes i descartava fer una manifestació davant el centre escolar, en prevenció de la Covid-19. 


Insistència de la direcció

A mig matí, la direcció de l'escola Ginesta se sumava a les queixes dels pares i mares i anunciava que treballarà amb l'AMPA en "buscar altres vies per tal d'accelerar la solució a aquest problema". En un comunicat a les famílies, ha volgut remarcar que, tot i l’avaria, el curs passat sí que va haver-hi calefacció amb la caldera en funcionament i que la temperatura més baixa era causada per la necessitat de ventilar. També ha explicat que a l’estiu es va reparar un problema de fuita d’aigua de la calefacció. Finalment, ha detallat que "l'escola ha estat fent seguiment de tot aquest procés des que es va espatllar la primera caldera, el 5 de novembre de 2020 i insistint en el moment en què la segona va deixar de funcionar preveient que arribaria el fred i no tindríem el tema solucionat". En declaracions de la directora de l'escola Ginesta, Mercè Monxo, "sempre hem confiat que l'Ajuntament ho solucionaria, però s’ha vist que hauria hagut d'actuar abans".

 

L'Ajuntament anuncia la compra d’urgència

Al migdia, l'alcalde José M. Osuna, ha informat personalment, a través de les xarxes socials, que es proveirà de més estufes al centre (per a la sala de menjador i de descans dels alumnes de P-3). També ha anunciat que, finalment, dimarts vinent, la Junta de Govern Local adjudicarà per la via d'urgència una nova caldera. Aquesta serà de 300 kW i substituirà a les cinc velles, fent anar tot el sistema de calefacció de l'escola. El preu de sortida de licitació és de 43.161 €, IVA inclòs i la instrucció és que l'empresa que resulti adjudicatària l'instal·li en el temps més breu possible.