Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les treballadores dels Serveis d'intervenció socioeducativa demanen millors condicions laborals i dels equipaments juvenils

Ho han explicat avui dimarts, 11 de juny, en una roda de premsa, davant els mitjans de comunicació locals. Les representants dels treballadors del servei consideren que la nova licitació ha empitjorat les seves condicions laborals i han insistit que volen ser escoltades, com a coneixedores del servei prestat.

D'esquerra a dreta, les representants del Servei d'intervenció socioeducativa, Cristina Climent, Yaiza Gómez, Aïda Herrera, Gisela Vilar i Maria del Mar Torres..
D'esquerra a dreta, les representants del Servei d'intervenció socioeducativa, Cristina Climent, Yaiza Gómez, Aïda Herrera, Gisela Vilar i Maria del Mar Torres.

En el comunicat que han llegit, les representats dels 12 treballadors i treballadores que prestem el servei al Casal de Joves, KFTÍ i el Centre Obert La Placeta, han expressat que es troben "en una situació precària, perquè la majoria dels contractes no arriben ni a la mitja jornada i no es troben en el conveni que els pertoca per les seves funcions, el d'acció social, sinó que estan com a monitores de lleure". Malgrat que les treballadores ja tenen la garantia que continuaran als seus llocs de feina, tot i el canvi d'empresa, reivindiquen que el conveni "s'hauria d'ajustar a les seves funcions".

En aquest sentit, les treballadores han afegit que en el nou plec per a la nova empresa s'inclou també un nou servei d'atenció a infants i famílies de 0 a 3 anys i que, "malgrat que ho consideren un servei essencial, no pot ser que recaigui sobre les mateixes treballadores si continuen amb la situació precària actual ja que, si les condicions laborals són precàries, encara ho seran més si el volum de servei augmenta".

D'altra banda, també han volgut destacar que "els equipaments es troben en molt mal estat –esquerdes i goteres a parets i sostres del KFTÍ i de la placeta- i que falten serveis bàsics com un bon wifi al Casal de Joves".

Finalment, han volgut aclarir que "som conscients que totes les reivindicacions no es podran solucionar de cop, però que només demanem no empitjorar les condicions, tenint en compte els dos canvis exposats anteriorment, i que se'ns escolti, ja que som les principals afectades i coneixedores del servei i, de moment, l'Ajuntament no ha volgut reunir-se per tractar aquests aspectes".

Redacció Ripollet.cat - DVT