Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Nits de Música reten homenatge al tenor ripolletenc Gaietà Renom

L'acte s'ha celebrat en la commemoració del 25è aniversari de la seva mort, i hi ha sigut present la filla del tenor, Glòria Renom.

Aquest dijous, 1 de desembre, el Teatre Auditori del Mercat Vell ha acollit una nova edició de les Nits de Música. L'acte d'aquest dijous ha sigut molt especial, i és que en el 25è aniversari de la mort del tenor ripolletenc Gaietà Renom des de l'organització, amb Ángel Esteve i Rafael López al capdavant, han volgut fer un emotiu homenatge a aquesta figura de la ciutat.

A l'acte hi ha estat present la filla del tenor, Glòria Renom, qui ha explicat anècdotes del seu pare i ha apropat a tots els presents una faceta més personal i íntima de l'artista. La situació política de l'època en què va viure Gaietà Renom ha estat un dels eixos entorn les anècdotes i vivències contades, donat que durant la dictadura va estar prohibida la llengua catalana. D'entre les diverses anècdotes que s'han pogut escoltar durant la vetllada, destaca com la filla del tenor ha explicat que amb el Cant a la Verge de Montserrat va aconseguir cantar "vetlleu senyora pels catalans" en plena etapa franquista, fet que feia que la gent s'aixequés emocionada, entenent-se com un "Visca Catalunya!" en plena dictadura.

image00006.jpeg

Glòria Renom també ha detallat com, de nounat, Gaietà Renom ja apuntava com a cantant: "Acabat de néixer, quan li van donar el copet al cul perquè plores, va fer un do de pit", al que la llevadora va respondre "aquest noi serà cantant quan sigui gran!", fent broma sobre el debut musical del seu pare. 

Tots els presents al Teatre Auditori han aplaudit entusiastament després de cada peça que s'ha pogut escoltar del tenor, amb una grada plena de gent que s'ha interessat per descobrir més sobre la vida del tenor. Durant la representació de les seves cançons, també s'han pogut veure imatges d'època i portades de cançons interpretades per Gaietà Renom, a més d'imatges cinematogràfiques de l'artista. 

MM

image00007.jpeg