Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les escoles bressol municipals acolliran l'Escoleta d'estiu 0-3 durant el mes d'agost

Es tracta d'oferir a les famílies i persones cuidadores un servei gratuït de cura de proximitat als infants de 0 a 3 anys, entre les 7.30 i les 15 h, amb l'objectiu de fomentar l'espai de cures fora de l'horari lectiu.

L'Ajuntament de Ripollet oferirà de l'1 al 31 d'agost el servei de l'Escoleta d'estiu a les escoles bressol municipals La Rodeta del Molí i La Verema. Es tracta d'oferir a les famílies un servei gratuït de cura als infants de 0 a 3 anys fora de l'horari lectiu. El servei és gratuït de 7.30 a 12 h, però també s'ofereix la possibilitat d'allargar-lo fins a les 15 h, si s'inclou el servei del menjador, que té un cost de 4,20 euros per dia. La regidora de Feminismes, Txell Caler, ha explicat aquest dilluns, 4 de juliol, en roda de premsa, que "és una subvenció oberta a totes les famílies que ho puguin necessitar, amb aquesta mirada d'anar més enllà de la conciliació laboral i que les persones que deixin els infants en aquest espai educatiu, tinguin un temps per poder fer el que valorin necessari". La inscripció es pot realitzar, per setmanes, fins al pròxim 15 de juliol, a ripollet.cat (en aquest enllaç) o a les oficines de Drets Socials.

Tenir cura de les persones que curen

Aquest servei tindrà un caràcter de prova pilot, ja que és la primera vegada que les escoles bressol obren a l'agost, i permetrà estudiar la realitat del temps de cures a Ripollet. En aquest sentit, el regidor d'Educació, Oriol Mor, ha valorat molt positivament "que s'hagi pensat en les escoles bressol municipals per tirar endavant polítiques pel temps de cures". Mor també creu que aquest servei remarca la importància de la municipalització de les escoles bressol, donat que "tenim un equipament els dotze mesos de l'any" i a més "es posa la mirada en els infants de 0 a 3, incidint en aquesta etapa educativa, que sovint és la gran oblidada i que, a la vegada, és tan important per als nostres infants".

Tot i que no és una subvenció adreçada només a persones amb una necessitat socioeconòmica, sí que "es donarà prioritat a les famílies monoparentals o monomarentals, mares o tutores que hagin patit violència masclista o atur de llarga durada i que puguin disposar d'un temps per poder curar-se elles mateixes", ha explicat la regidora Txell Caler.

La previsió és oferir un màxim de 80 places, 40 per escola bressol, tot i que dependrà de l'edat dels infants que ho sol·licitin, ja que la ràtio varia. A més, la inscripció quedarà oberta durant l’estiu, per a les famílies que ho necessitin. El servei serà ofert per l'empresa pública Genera, que actualment està realitzant el procés de selecció de personal.

Per a més informació, podeu contactar al telèfon 696 860 748 o al correu electrònic generaripollet@gmail.com.

ESCOLETA.png

Una subvenció per a serveis de cura d’infants

Aquest servei és finançat pel Ministerio de Igualdad, a través del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la Resolució IFE/3877/2021, de 29 de desembre, que va aprovar el finançament per a ajuntaments de més de 20.000 habitants i consells comarcals, per impulsar la prestació de serveis de cura puntual per a nenes i nens de 0-14 anys.

En el marc d'aquest programa, Ripollet ha rebut una subvenció total de quasi 122.000 euros, dels quals uns 50.000 € es destinaran a aquest servei de l’Escoleta d’estiu. L'objectiu de l'Ajuntament és que la resta de la subvenció serveixi per obrir una nova línia de subvencions a entitats, així com per assumir altres despeses d'activitats i serveis, en la línia del foment de l'espai de cures fora de l'horari lectiu.

NdP/JS