Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats esportives es formen per actuar contra l'assetjament sexual

Segons l'UNICEF, "Un de cada cinc infants pateix violència sexual a Europa", una xifra que va deixar sobtats als participants de l'acte.

IMG-3157.jpg

Els reprenentants de les entitats esportives participant en el taller.

El passat dimarts, 22 de novembre, va esdevenir el taller per l'elaboració de protocols en contra de l'assetjament sexual, adreçat a entitats esportives de Ripollet. Aquesta iniciativa, impartida pel Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD), va venir donada a causa de la inquietud d'un club esportiu local que, arran d'un cas sorgit a un municipi veí, va demanar ajuda per idear i confeccionar el seu propi protocol en cas d'assetjament. L'activitat s'emmarca dins del programa del 25N del 2022, organitzat des de la Comissió de gènere de l'Ajuntament de Ripollet i la Taula Feminista, amb col·laboració de la Xarxa Lila i altres entitats locals.

A les 18:30 h, va inaugurar l'acte Txell Caler, regidora de Feminismes, que va dedicar unes paraules a la importància de l'esdeveniment. També va assistir i participar en l'activitat Andrea Guijarro, regidora d'Esports. Les encarregades de la ponència van ser la Laia Muñoz i l'Alba Pérez, tècnica d'igualtat i psicòloga del SIAD, respectivament, que van començar explicant breument en què consisteix aquest servei municipal.

El taller es va presentar d'una manera molt participativa. Les persones assistents van realitzar diferents dinàmiques de grup per resoldre totes les problemàtiques plantejades per les especialistes. El primer exercici va consistir a fer que els participants decidissin si les afirmacions proposades per les ponents eren vertaderes o falses. Més tard, es van comentar alguns titulars de diaris on es cosificaven o menyspreaven a dones esportistes d'elit i, després, totes les entitats van poder opinar-hi. A la següent dinàmica, que pretenia simular un semàfor, es volia veure en quin grau d'acord o desacord es trobaven els assistents amb els supòsits plantejats, que simulaven casos que podrien succeir a qualsevol entitat esportiva. Per tancar la sessió, la Laia i l'Alba van acabar de proporcionar informació i recursos sobre la formació dels protocols a les entitats i van agrair la seva participació i compromís amb aquesta mesura que, a partir d'ara, protegirà a les jugadores i jugadors de la ciutat.

CG