Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats comencen a definir els futurs Consells de Cultura i Esports

Les dues sessions de treball dirigides a entitats i ciutadania han servit per identificar els projectes, programes o esdeveniments susceptibles de formar part del pla de treball dels consells, així com per fer propostes sobre la seva composició i funcionament.

La darrera setmana d’octubre es van dur a terme dues trobades amb entitats esportives i culturals, en el marc del procés participatiu La cultura i l'esport de totes les persones, per a la creació dels Consells Municipals de Cultura i d'Esports. Les sessions van comptar amb l’assistència de set entitats culturals i quatre esportives, a més de representants de diferents formacions polítiques, tècnics municipals i el regidor de Participació Ciutadana, Sergio Linares. La recollida d’aportacions es realitzarà fins al 9 de novembre.

L’empresa Momentumlab, que està fent el procés participatiu, va realitzar, a cadascuna de les sessions, diferents dinàmiques amb les entitats per treballar els aspectes de rellevància que hauria de contemplar el Consell i el seu Pla de treball, així com aspectes relatius a la seva composició i metodologia de treball. Quant a les aportacions realitzades per les entitats culturals, aquestes van demanar impulsar la participació de totes les entitats, equipaments i agents culturals de la ciutat; crear una figura que s’encarregui de l’acompanyament i l’assessorament legal a les entitats, i elaborar un mecanisme per al rendiment de comptes, entre d’altres.

Les entitats esportives, per la seva part, també van demanar suport en els tràmits administratius, a més de treballar sobre el relleu generacional a les juntes directives; promocionar i potenciar l’esport femení; fomentar els esports minoritaris als centres educatius, i crear una borsa de voluntaris per a l’organització d’esdeveniments esportius.

Tant les entitats culturals com esportives van coincidir en la necessitat de reforçar la comunicació i la xarxa associativa en el seu àmbit, en la importància d’incorporar la perspectiva de gènere en totes les activitats, i també en la necessitat de més espais i equipaments per a la seva activitat.

Fase de diagnosi i recollida de propostes

En aquesta segona fase del procés participatiu, s’han previst diferents formes de recollida de propostes i suggeriments per a l'elaboració del reglament de funcionament i el pla de treball dels Consells Municipals de Cultura i Esports.

Així, a més de realitzar una enquesta, que es pot omplir en línia fins al 9 de novembre, les persones que ho desitgin, també podran enviar les seves propostes de millora mitjançant un missatge de WhatsApp al telèfon 636 289 615 o bé enviant un correu a participa@ripollet.cat, fins al 15 de novembre.

NdP