Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats, amb ganes de tornar al carrer

Després d’un any difícil per a la cultura, amb la cancel·lació no només de la Festa Major de 2020 sinó també de molts altres actes, les entitats veuen amb molta il·lusió l’arribada d’aquesta Festa Major. Dins l'ampli reportatge que "lallana" dedica a la Festa Major, parla amb algunes d'elles, que treballen des de diferents angles portar cultura al municipi i, malgrat que les limitacions els afecten i no podran fer tot allò que fan habitualment, la il·lusió per tornar a ocupar places i escenaris és més gran que la pena pel que es perd.

Angelus Apatrida seran uns dels protagonistes del Ripollet Rock Festival 2021.
Angelus Apatrida seran uns dels protagonistes del Ripollet Rock Festival 2021

L'Aresta

Des del Col·lectiu Popular l’Aresta, Cristóbal Cabrera ens explica que, com era tradició, el dia abans de l’inici de la Festa Major la seva entitat buscarà “recuperar la idea de La Prèvia, reconfigurant-la en el marc del què és una Festa Major adaptada en pandèmia. No podrem fer ús de l’espai habitual on tradicionalment fèiem la nostra activitat, la plaça del Molí, sinó que ens desplacem al parc dels Pinetons, per complir amb l’aforament. Hem patit per reconfigurar l’activitat amb les mesures sanitàries d’aforament i també horàries, però intentarem fer una activitat relacionada amb la Prèvia de sempre, amb un pregó, un txupinasso i concerts i punxadiscos”.

 

Ripollet Rock

Si parlem d’omplir escenaris, hi ha una entitat que any rere any i ja en fa 28 porta a Ripollet els millors grups de música rock i metall del panorama nacional i internacional. Paco González, de l’Associació Ripollet Rock i un dels organitzadors del Ripollet Rock Festival, ens explica que “l’any passat el vam haver de suspendre quan teníem ja tot el cartell tancat, el que va ser un problema per nosaltres. Però vam poder arribar a un acord per canviar la data i que poguessin venir el 2021. Al final, veient que la situació sanitària és inestable, li hem donat una volta al cartell i hem desplaçat les bandes internacionals a l’any 2022 per evitar cancel·lacions d’última hora. Ara el cartell té només bandes de la península, tenint en compte que aquí sí que la situació és més semblant arreu. Normalment intentem no repetir bandes excepte les locals, però aquest any hem decidit excepcionalment donar una segona oportunitat a grups que han vingut altres anys i que van funcionar molt bé. Tindrem dos grans caps de cartell amb els retorns de Tierra Santa i Angelus Apatrida. Pel que fa a les mesures, som molt optimistes. És clar que no podrà ser un festival com el de fa dos anys, però hi estarem a prop sense incomplir cap norma el 27 d’agost”.

 

Gegants

Així com els concerts, amb les mesures pertinents, poden tornar al seu entorn natural, els escenaris, els espectacles de cultura popular ho tenen molt difícil per tornar encara als carrers. Des dels Gegants de Ripollet, la Laura Roca ens assegura que el que volen, tot i això, és “que aquest any els nostres Gegants puguin ballar, encara que sigui sense moure’ns del lloc. La funció principal dels gegants són les cercaviles, giravoltar pels carrers dels pobles i treure un somriure als més petits. Això ara com ara encara no ens ho permeten, per tant, hauran de fer balls acompanyats pels nostres Grallers al pati del Centre Cultural. Al nostre acte intercalarem balls i concert de gralles: no és el que més ens agrada, però esperem que l’any vinent puguem tornar al carrer que és on han de ser els gegants. Serà una festa diferent, però esperem que tothom la pugui gaudir amb una cultura segura”.

 

Diables

Una altra entitat que es veurà desplaçada del seu entorn habitual seran Diables, que hauran de canviar el seu espectacle per adaptar-se a les mesures contra la pandèmia. La seva presidenta, Sílvia Marín, ens explica que han estat preparant “un espectacle de foc, llum i música, que volem que resulti atractiu i engrescador per a tot el públic que haurà d’estar assegut. Per nosaltres serà un acte molt especial i emotiu perquè portem gairebé dos anys sense poder cremar i esperem gaudir-lo molt. La veritat és que els preparatius no han estat gens fàcil, ha sigut tot un camí ple d’incògnites, incerteses, corre-cuites i molts canvis d’un dia per un altre pels canvis en les mesures. El nostre espectacle no serà com sempre, no serà com ens agrada: ni al carrer, ni itinerant, ni obert per a tothom. Estarem al pati de l’Institut Can Mas, amb aforament limitat i estàtic. Però esperem que agradi molt i l’any 2022 tornar a fer un correfoc normal!”.