Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Eleccions Municipals de diumenge renoven el Consell Comarcal del Vallès Occidental, amb més força per als socialistes

Del total de 39 consellers i conselleres del Ple del Consell Comarcal, 14 seran del Partit Socialista. La renovació a l'aparell de funcionament del Consell Comarcal constata la desaparició de Ciutadans de l'ens.

Les Eleccions Municipals d'aquest diumenge, 28 de maig, han provocat de retruc la renovació del Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental, que representa les diverses forces polítiques depenent del percentatge de vots que han obtingut a la comarca. Així doncs, els socialistes (PSC) seran la força amb més representants al Consell Comarcal, passant de 12 a 14 consellers i conselleres. La segona força amb més representació serà Esquerra Republicana (ERC), que malgrat perdre tres representants en tindrà 7. La tercera força és Junts, obtenint 5 consellers i conselleres, els mateixos que tenia actualment.

En Comú Guanyem manté els 3 consellers i conselleres que ja tenia i, per primera vegada, Vox entra al Consell Comarcal amb 3 consellers i conselleres. El Partit Popular recupera representació, passant d'un a tres representants i Tot per Terrassa i la CUP-AMUNT es mantenen amb 2 representats per a cada formació. Ciutadans, fins al moment amb 4 representants, desapareix del Ple.

El Ple del Consell Comarcal del Vallès Occidental es constituirà un cop constituïts els ajuntaments de tota la comarca. La data no està fixada encara.

Baixa la participació a tota la comarca

La participació al global de la comarca ha caigut en els comicis d'aquest passat cap de setmana més de deu punts respecte de les Eleccions Municipals del 2019. Al Vallès Occidental, ha estat del 52,53%, és a dir, 10,48 punts menys que ara fa quatre anys, quan es va registrar un 63,1%. La mobilització de l’electorat ha disminuït de manera generalitzada, amb independència de la grandària municipal. Encara que els petits municipis registren els majors descensos, també hi ha municipis grans i mitjans amb caigudes superiors a 10 punts, com Sabadell (-12,21), Sant Cugat del Vallès (-12,19), Sant Quirze del Vallès (-10,83%) i Castellar del Vallès (-10,70). Ripollet es troba entre els municipis que han patit una caiguda més moderada. En aquest grup, destaquen Ripollet (-7,98), Montcada i Reixac (-7,96), Polinyà  (-6,72) i Badia del Vallès (-5,94).

grafic participacio comarca.png

Redacció ripollet.cat - NdP