Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les catifes florals tornen a guarnir els carrers del nucli antic de Ripollet

Després de la pandèmia, les tradicionals catifes florals de Corpus tornen a omplir Ripollet. La festivitat de Corpus compta amb diversos actes, com la tradicional missa solemne i la processó, l’ou com balla i la ballada de sardanes.

Imatge d'arxiu d'una edició passada de Corpus..
Imatge d'arxiu d'una edició passada de Corpus.

Aquest diumenge, 19 de juny, es podrà gaudir des del matí, pels carrers del nucli antic de Ripollet, de la tradicional mostra de catifes florals que guarniran els carrers de Salut, Afores, Dr. Figarola, Sol, Anselm Clavé i Nou, i la plaça d’en Clos. La mostra, organitzada per l’Associació Cultura i Tradició, compta amb la col·laboració de la Federació Catalana de Catifaires. Durant tot el dia, de 12 a 20 h aproximadament, es podran visitar les catifes disposades als carrers.

Com és habitual, el cap de setmana comptarà amb diversos actes tradicionals per aquestes dates de Corpus. Així doncs, des de dissabte a la tarda i durant tot el diumenge, es podrà gaudir de L’Ou com Balla al pati de l’absis de l’església. A més, diumenge d’11 a 14h, es podran visitar la mostra fotogràfica “Les catifes de la pandèmia” i l’Exposició de Pessebres de l’Agrupació Pessebristes de Ripollet de Nadal 2021 (ubicades al carrer dels Afores, 14). Diumenge, a les 12.30 h, se celebrarà una ballada de sardanes a la plaça d’en Clos, amb l’entitat Sardanistes de Ripollet.

Així mateix, diumenge a les 18 h, es realitzarà la missa solemne a la Parròquia de Sant Esteve. I, just després, a les 19 h, s’organitza la processó de Corpus pels carrers de la Salut, pl. d’en Clos, Afores, Dr. Figarola, Sol, Anselm Clavé i Nou.

JS