Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'entitat Acollim Cerdanyola Ripollet difon un manifest amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades i Migrades

És una publicació en la que denuncien les situacions que obliguen les persones refugiades i migrades a fugir del seu país per diferents motius com poden ser les guerres o la pobresa extrema.

L'entitat Acollim Cerdanyola Ripollet està difonent aquests dies el manifest que des de la Coordinadora Obrim Fronteres, a la qual estan vinculades, han treballat conjuntament i arreu del territori. En aquest manifest, fet amb motiu del Dia Internacional de les Persones Refugiades i Migrades, que es commemora aquest dimarts 20 de juny, es denuncia que durant aquest 2023 "32 milions de persones al món s'han vist obligades a fugir del seu país per la guerra, la pobresa extrema, la persecució per motius de raça, religió, nacionalitat, opinions no-polítiques, pertinença a determinat grup social, de gènere o orientació sexual".

També es denuncia que a Europa s'està "convertint els Drets Humans i el refugi en un privilegi, en un negoci". És per aquest motiu i d'altres que públicament reclamen a la Unió Europea el "reconeixement de l'Estatut de Refugiat a totes les persones que fugen de la misèria causada pel canvi climàtic, les guerres finançades pels països del nord global, l'extractivisme o el colonialisme, o simplement per ser qui són o estimar qui estimen". Al Govern espanyol li demanen "llibertat de circulació, també des de Canàries, Ceuta i Melilla; tancament dels CIE i CATE i macrocentres de contenció de les persones migrants i sol·licitants d'asil que arriben a les Illes Canàries". I a totes les administracions, "treball digne per als i les joves migrades soles, per a les que ens cuiden i per a les que cullen els aliments que omplen les nostres taules".

Si esteu interessats en llegir el manifest complet, el podeu trobar tot seguit:

Manifest 20J.2023_00001.jpg

Manifest 20J.2023_00002.jpg