Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Aula d'Extensió Universitària inaugura una nova temporada de conferències

L'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, i la presidenta de l'Aula d'Extensió Universitària, Maria Lladó, van donar la benvinguda al nombrós públic, que va gaudir de la xerrada inaugural oferida pel psicòleg Antoni Bolinches.

Aquest dimarts, 5 d'octubre, a la tarda, es va alçar el teló de la temporada de conferències de l'Aula d'Extensió Universitària per a la gent gran de Ripollet. El Teatre Auditori del Mercat Vell va ser l'escenari d'aquesta sessió inaugural, gratuïta i oberta a tothom, que inicia un trimestre amb sis xerrades fins al mes de desembre. El nombrós públic que es va aplegar a les butaques del Teatre demostraven l'interès per a la primera xerrada que va anar a càrrec del psicòleg clínic i escriptor Antoni Bolinches.

Lloances a la tasca de l'Aula de Ripollet

L'acte d'inauguració de la temporada va començar amb un parlament de la presidenta de l'Aula, Maria Lladó, que va recordar que el 2021 havia estat un any difícil a causa de la pandèmia, però que el suport dels 160 socis i sòcies de l'Aula havia permès tirar endavant l'activitat prenent totes les mesures de seguretat. Lladó va fer públic el seu desig que les diferents sessions de l'Aula d'Extensió Universitària de la gent gran poguessin realitzar-se en el Teatre Auditori per a que s'hi pogués aplegar més públic.

ripollet-edu-Aula-Extensio-Universitaria-presentacio-051021-8.JPG

Maria Lladó va donar la benvinguda als participants de la primera conferència de l'Aula d'Extensió Universitària.

Per la seva banda, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, va anunciar que s'està treballant des del consistori per veure les possibilitats que l'Aula es continui celebrant al Teatre Auditori durant aquesta temporada. Va agrair la feina feta pels socis i sòcies de l'Aula, i els va encoratjar a "seguir ampliant el seu coneixement, cercant respostes a les preguntes del present". Va assenyalar el valor de l'Aula com a lloc de trobada de persones amb una gran diversitat social. Osuna va acabar el seu parlament destacant que l'Aula insufla autoestima i dignitat als seus membres.

ripollet-edu-Aula-Extensio-Universitaria-presentacio-051021-15.JPG

L'alcalde José M. Osuna va destacar el gran valor social que té l'Aula de Ripollet.

Per últim, també va participar en la presentació del curs el coordinador acadèmic per part de la UAB de les Aules d'Extensió Universitària, Tomàs Peire, que va assenyalar que les 18 Aules vinculades a la Universitat Autònoma ja estan actives plenament després d'aquest any i escaig de pandèmia. Peire va voler destacar que, malgrat les restriccions, l'Aula de Ripollet va buscar fórmules per no haver-se d'aturar.

ripollet-edu-Aula-Extensio-Universitaria-presentacio-051021-9.JPG

Tomàs Peire, coordinador acadèmic de les Aules de la UAB, va assenyalar que l'Aula de Ripollet va buscar fórmules per no haver-se d'aturar durant la pandèmia.

Un trimestre amb un ventall de xerrades

Després d'aquesta presentació, va pujar a l'escenari el psicòleg clínic i escriptor Antoni Bolinches, per oferir la conferència 'El secret de l'autoestima'. A través de l'humor i de la seva interacció amb el públic, el doctor Bolinches, referent de la psicologia humanista al nostre país, va anar desgranant el que suposa l'autoestima per a les persones. Bolinches va associar l'autoestima amb la seguretat que proporcionen els aspectes habituals del nostre dia a dia, i com les persones es desestabilitzen anímicament quan es troben davant de situacions d'incertesa.

ripollet-edu-Aula-Extensio-Universitaria-presentacio-051021-27.JPG

El doctor Antoni Bolinches va desgranar els aspectes quotidians que potencien l'autoestima.

Aquesta ha estat la primera xerrada d'un total de sis que tindran lloc durant el trimestre a l'Aula d'Extensió Universitària. El ventall de temes proposats és variat i divers. El pròxim 19 d'octubre, el crític literari Jordi Milian oferirà la conferència 'Viatge a través de la novel·la negra', i el 2 de novembre, Eva Mellado, llicenciada en Dret i amb un Postgrau en Egiptologia, ens convidarà a 'Un passeig pel Nil'.

La tecnologia també tindrà el seu espai el 16 de novembre amb la xerrada 'Telefònia mòbil, Mobile World Congress i 5G' a càrrec del director d'Operacions de la Fira de Barcelona, Jordi Estruga i Teixidó. El 30 de novembre serà el torn de la ciència amb Albert Morral, divulgador científic, que parlarà sobre 'Astronàutica: 50 anys de l'arribada de l'home a la Lluna'. El trimestre acabarà el 14 de desembre amb el Concert de Nadal que oferirà Maria Molina Navas, soprano i solista del Cor Jove Nacional de Catalunya.

Les persones interessades i que vulguin rebre més informació, poden contactar amb l'Aula de Ripollet a través del mail aularipollet@gmail.com o al whatsapp 631 801 609.

JS

ripollet-edu-Aula-Extensio-Universitaria-presentacio-051021-1.JPG

Un nombrós públic es va aplegar en les butaques del Teatre Auditori per a l'acte inaugural de l'Aula d'Extensió Universitària.

ripollet-edu-Aula-Extensio-Universitaria-presentacio-051021-30.JPG

El psicòleg i escriptor Antoni Bolinches, durant la xerrada.