Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Associació d'Espectadors vol atraure el públic jove amb descomptes per als estudiants dels instituts

L'aposta més destacada cap al públic adolescent és l'espectacle "Bots pel canvi", a càrrec de l'orquestra Basket Beat, un projecte d'inclusió social que, a més, realitzarà tallers de creació de percussió a partir de pilotes de bàsquet als instituts de la ciutat.

Laura Dulcet, Jordi Gabaldà i Rafael López, durant la presentació de la nova temporada de l'AETMV..
Laura Dulcet, Jordi Gabaldà i Rafael López, durant la presentació de la nova temporada de l'AETMV.

L'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell ja ho té tot a punt per iniciar la seva 28a temporada d'espectacles al Teatre Auditori, malgrat que a hores d'ara hi hagi una limitació de l'aforament al 70%. Aquest primer trimestre del 2022 tindrà una important novetat per a l'entitat. Es tracta d'un conveni signat amb els diferents instituts de Ripollet i amb la col·laboració de l'Ajuntament de la ciutat per tal d'atraure un públic molt jove al teatre i als seus espectacles. Durant els pròxims tres mesos, s'oferiran descomptes als alumnes dels instituts en alguns dels espectacles. Per a poder accedir a aquest preu reduït (5 euros), els joves hauran de reservar les seves entrades per telèfon i, en el moment de bescanviar l'entrada, acreditar-se com a estudiant amb el carnet de l'institut.

PROGRAMACIÓ_5.jpg

Imatge promocional de l'obra "Història d'un senglar".

Aquesta aposta pel públic adolescent es plasma també en l'oferta de les obres teatrals programades. L'entrada reduïda per als joves s'oferirà en quatre espectacles. "Història d'un senglar", una obra molt premiada i reconeguda amb l'actor Joan Carreras com a protagonista, que es representarà el 25 de febrer. Per altra banda, s'oferirà a "No em diguis reina" (11 de març), una obra teatral de la companyia Diversitat Teatral, que tracta el feminisme de manera divertida i amena, i que aposta per la inclusió d'artistes amb discapacitat. Els joves també gaudiran del descompte amb el muntatge documental "Nàdia" (25 de març), la història real de la Nàdia Ghulam explicada per ella mateixa. La Nàdia és afganesa i, durant 10 anys, es va fer passar pel seu germà mort per poder treballar i, així, ajudar econòmicament a casa seva. La Nadia Ghulam compta amb l'escenografia planificada per la companyia La Conquesta del Pol Sud.

PROGRAMACIÓ_3.jpg

Imatge promocional de l'obra "Història d'un senglar".

Tanmateix, l'aposta més destacada per al públic jove és la programació de l'espectacle "Bots pel canvi" (28 de gener), que anirà a càrrec de l'entitat Basket Beat. Es tracta d'un projecte social que treballa amb joves en risc d'exclusió social, fusionant la música, l'esport i el treball en grup. El seu espectacle es basa en la percussió i el ritme amb pilotes de bàsquet. L'entitat ha signat un conveni amb els diferents instituts de la ciutat i amb l'Ajuntament de Ripollet, dins del marc del Pla Educatiu d'Entorn, per a que l'espectacle compti amb una sessió especial addicional a la tarda, adreçada exclusivament als alumnes dels instituts. A més, durant la setmana de la representació, Basket Beat visitarà els set instituts de la ciutat i realitzarà tallers amb els seus alumnes. L'acollida d'aquesta proposta per part dels centres educatius ha estat molt satisfactòria des del primer moment.

Retorn de l'Espai Escenari

La programació d'espectacles de l'Associació d'Espectadors d'aquest primer trimestre es completa amb altres funcions. Aquest divendres 14 de gener, amb l'espectacle "Ara més!", protagonitzat per l'actor Pep Plaza, que estarà acompanyat al piano per Nito Figueras. L'11 de febrer, el Teatre Auditori acollirà la comèdia "Angle mort", escrita per Roc Esquius i Sergi Belbel. Per últim, el 23 de març s'emetrà en pantalla gran la gravació de l'òpera "Les noces de Fígaro" de W.A. Mozart, interpretada per la Filharmònica de Viena al Salzburger Festspiele.

Una altra novetat de la nova temporada és que retorna el cicle Espai Escenari, després de quasi dos anys de pandèmia. És l'oferta d'espectacles de petit format, més originals i alternatius. A causa de les mesures de seguretat sanitàries, no es podrà gaudir de la proximitat amb els actors i actrius com era habitual abans de la COVID-19. Cal recordar que el públic seia dalt mateix de l'escenari envoltant la pròpia escena teatral. Tanmateix, l'entitat ha volgut recuperar el cicle per mostrar obres innovadores, encara que sigui des de la platea, amb l'objectiu de recuperar l'antic format tan aviat com sigui possible.

Nits de Música, al Teatre Auditori fins al juny

L'oferta de les Nits de Música també compta amb algunes novetats. Per una banda, es consolida els dijous al Teatre Auditori fins al mes de juny. En aquest sentit, l'entitat es mostra satisfeta, ja que el Teatre Auditori permet un aforament major que el Centre Cultural (malgrat les restriccions actuals) i el manteniment de les mesures sanitàries amb total eficàcia.

Des de l'entitat, s'adverteix que hi ha canvis de darrera hora en la programació difosa a través dels fulletons que s'han repartit per Ripollet. La sessió dedicada al cinema musical nord-americà prevista per al 20 de gener es manté en la mateixa data; però la següent sessió d'homenatge al compositor Stephen Sondheim, prevista per al 3 de febrer canvia al dia 10. Igualment, la sessió del dia 17 de febrer dedicada a les sarsueles també canvia de data al dijous següent, 24 de febrer. Així mateix, les tres sessions previstes per al març s'ajornen i es traslladen al següent trimestre, amb data encara per determinar.

Podeu consultar la programació completa d'espectacles de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell al següent enllaç.

JS