Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Associació d'Espectadors celebra el seu 30è aniversari amb novetats en la seva programació

La projecció de cinema no comercial una vegada al mes i la recuperació de les sortides culturals són les dues grans novetats de la 30a temporada d'espectacles al Teatre Auditori. A finals de maig, se celebrarà el 30è aniversari de l'entitat amb una matinal de titelles per a totes les edats i una gran festa.

Com és habitual, encara no ha acabat una temporada d'espectacles que l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell ja té a punt el que serà la següent. Enguany, però, aquesta antelació és encara més justificada, ja que l'entitat celebra el seu 30è aniversari i, com els seus mateixos membres avancen, "a més de les representacions i cites variades que hem planificat al Teatre Auditori, la programació serà una mica especial i amb alguna novetat".

Una de les novetats serà les "Nits de cinema", la projecció una vegada al mes d'una pel·lícula. "És una aposta arriscada, però creiem que pot funcionar perquè feia temps que la gent ens ho demanava", explica Oriol Olivé, vocal de l'entitat. La presidenta de l'Associació, Laura Dulcet, indica que serà "cinema no comercial, bàsicament pel·lícules d'autor i de qualitat; a més, es podran veure amb el nou sistema de projecció del Teatre Auditori, per la qual cosa la qualitat de la imatge i del so està garantida". Les "Nits de Cinema" es duran a terme cada últim dimecres de mes.

L'altra gran novetat és la recuperació de les sortides culturals a altres teatres o espais, una activitat que es va haver d'interrompre l'any 2020 per culpa de la pandèmia. Es programaran dues sortides al trimestre, que es duran a terme a la tarda. La primera visita d'aquest trimestre serà a la Fundació Municipal Joan Abelló de Mollet del Vallès, en la qual es podrà visitar el museu de la ciutat i la casa del pintor, posant especial èmfasi en la col·lecció particular d'art d'aquest artista vallesà. La segona visita serà a l'Espai Subirachs de Barcelona i, després, es podrà gaudir de l'obra teatral Al final, les visions a la Sala Beckett.

Celebració del 30è aniversari

Per tal de commemorar aquestes tres dècades de programació cultural, l'Associació d'Espectadors ha preparat una petita sorpresa. Es tracta de l'Escenari Secret, unes sessions de teatre en petit format que tindran lloc en diferents espais de la ciutat. La primera cita serà el 18 de febrer al matí, tot i que encara no s'han avançat més detalls.

Per altra banda, el 26 de maig tindrà lloc la festa d'aniversari de l'associació, que començarà al matí amb uns espectacles de titelles. Al Teatre Auditori es durà a terme una sessió adreçada a adults, mentrestant a la plaça del davant, els infants podran gaudir d'un altre espectacle familiar. Aquestes sessions són obertes a tothom.

Nits de Música

La 24a temporada de les Nits de Música també comptaran amb dos actes destacats i remarcables. Per una banda, el 19 d'octubre se celebrarà la sessió "A propòsit de l'òpera", que disposarà de la presència de Jaume Tribó, l'apuntador del Liceu que continua en actiu malgrat tenir edat de jubilar-se, ja que la seva passió és l'òpera i el Gran Teatre del Liceu. "Feia molts anys que anàvem darrere d'ell, però mai trobàvem un espai en la seva agenda, perquè treballa cada nit que hi ha espectacle al Liceu i, per fi, podrem gaudir d'ell i de les seves vivències", explica Rafael López, coordinador de les Nits de Música juntament amb Ángel Esteve.

L'altre gran esdeveniment de les Nits de Música és que, després d'11 anys, Joana Raja i Lluís López, posaran punt final a les seves sessions dedicades al cinema musical nord-americà. Durant aquest trimestre arribaran fins a la 70a i última sessió. Per tal de celebrar aquesta fita, unes sessions que van començar l'any 2013 i que durant 11 anys han repassat els grans musicals de tota la història del cinema dels Estats Units, el 8 de febrer s'organitza una sessió especial, en la qual repassaran els millors títols que han sorgit d'aquest gènere.

Una programació variada i de qualitat

Com ja és habitual, durant el trimestre, l'Associació d'Espectadors programarà tot un seguit d'obres teatrals i musicals que faran passar per l'escenari de Ripollet alguns dels actors i actrius més destacats de l'escena catalana, així com propostes teatrals de gran qualitat i premiades arreu del territori català. Pere Arquillué, Rosa Andreu, Anna Sahún, Julio Manrique o Laura Aubert són només alguns dels noms més destacats que passaran pel Teatre Auditori. Així mateix, també es podrà gaudir d'un concert de l'Orquestra de Cambra Terrassa 48 o de la projecció de l'òpera "El barber de Sevilla", "una de les poques grans òperes de la història que ens faltava portar a Ripollet", tal com explica Rafael López. Al llarg de la presentació de la nova temporada, els membres de l'Associació d'Espectadors van avançar que la darrera representació del curs, a la primavera del 2024, es podrà gaudir de l'obra teatral La puntual, la versió de l'Auca del senyor Esteve realitzada per Àngel Llàcer, que protagonitzarà el concurs televisiu de TV3.

ripollet-cul-associacio-espectadors-programacio-cartell_02.jpg

Actualització dels preus

Des del 2006, fa quasi 20 anys, els preus i abonaments dels espectacles de l'Associació d'Espectadors no havien augmentat, malgrat que les companyies teatrals sí que van incrementant el seu preu. Per això, de cara al nou curs, l'entitat ha decidit revisar els preus de les entrades i les quotes dels abonaments, encara que la pujada serà merament simbòlica. Per exemple, les entrades als espectacles passarà de 16 a 18 euros. "Aquest increment dels preus no representen uns grans beneficis, per això tornem a demanar l'esforç de les administracions públiques, com l'Ajuntament, perquè contribueixi amb les seves subvencions per portar a Ripollet els millors espectacles possibles", assenyala Laura Dulcet.

Creixement de socis

La darrera temporada ha significat per a l'Associació d'Espectadors un important impuls, sobretot respecte al nombre de socis i sòcies amb els que compta. En un any, ha crescut dels 250 socis a gairebé 300, sobretot gràcies al carnet Estrena't, amb el qual es poden gaudir de beneficis en els preus de les entrades per 10 euros a l'any. "La temporada ha estat molt bona, estem molt contents, hem aconseguit una mitjana del 73% d'ocupació al llarg de l'any i, en tres ocasions, s'han exhaurit les entrades", explicaven els membres de l'entitat, que esperen mantenir aquestes bones xifres en la temporada del seu 30è aniversari.

Podeu consultar la programació i la resta d'informacions de l'Associació d'Espectadors del Teatre del Mercat Vell en la seva pàgina web.

Redacció ripollet.cat - JS