Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Àrea Metropolitana congela el Tribut Metropolità i la Taxa de Residus de cara a l'any vinent

El Consell Metropolità de l'AMB aprova que no augmentin les quotes dels dos impostos l'any 2023, i anuncia noves bonificacions per als usuaris dels nous sistemes de recollida selectiva d'escombraries.

Imatge d'arxiu del Consell Metropolità de l'AMB. Foto: AMB..
Imatge d'arxiu del Consell Metropolità de l'AMB. Foto: AMB.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) ha aprovat la congelació de les quotes del Tribut Metropolità (TM) i la Taxa de Residus (TMTR) de cara a l'any 2023. Així doncs, el Consell Metropolità ha decidit no augmentar-ne les quotes i, a més, anuncia noves bonificacions per incentivar la recollida selectiva de residus.

Per una banda, el Consell Metropolità de l'AMB ha aprovat no experimentar les quotes del Tribut Metropolità respecte aquest any que acaba, el 2022. S'apliquen algunes mesures, com ara elimina la distinció de béns immobles, per la qual cosa a tots els béns immobles se'ls aplicarà el mateix tipus impositiu. Així mateix, es manté la bonificació del 50% per a les famílies nombroses, en les mateixes condicions que durant l'any 2022.

Pel que fa a la Taxa Metropolitana de Tractament de Residus (TMTR), també es mantindrà la mateixa quota que aquest any i s'han anunciat noves bonificacions a favor de la recollida selectiva d'escombraries. Així doncs, s'aplicaran descomptes especials per a la ciutadania que se sumi a l'ús de nous sistemes de recollida de residus, que actualment s'estan implantant progressivament a diversos municipis, com ara Ripollet. S'estableix una reducció de fins a un 11% per la utilització del servei de recollida de residus municipals, ja sigui amb sistemes de porta a porta o de contenidors intel·ligents. Es manté la bonificació del 100% de la TMTR a les famílies més vulnerables.

Actualment, 1.200.000 domicilis i 150.000 negocis paguen la TMTR a través del rebut de l'aigua. Les tarifes de la ciutadania de cada municipi es modulen en funció de la quantitat de residus produïts a cada localitat i del nivell de recollida selectiva assolit. Així, com menys residus es produeixen i més recollida selectiva es fa, més baixa la quota de la TMTR.