Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'ANC commemora a Ripollet el seu 10è aniversari amb els dos darrers presidents

La secció local de l'ANC, Ripollet per la independència, va organitzar, el passat dijous, 9 de juny, un acte de commemoració dels deu anys de l'organització independentista. Una cinquantena de persones van assistir a l'acte, que va comptar amb la participació de la flamant nova presidenta de l'Assemblea Nacional Catalana, Dolors Feliu i de l'anterior president, Jordi Sànchez.

ripollet-pol-anc-10-anys-jordi-sanchez-7.JPG

L'acte es va celebrar al pati del Centre Cultural

La trobada va ser presentada per Josep Maria Vinyes, qui pròximament passarà el relleu de la coordinació local a Francesca Gispert. També hi van ser presents: la membre del secretariat nacional de l'ANC, la ripolletenca Rosa Dumenjó; l'exalcalde de Cerdanyola i delegat de la Generalitat a Barcelona, Toni Morral; i els exregidors Joan Fandos i Xavier Peñarando, entre altres.

La primera intervenció va anar a càrrec del primer coordinador local de l'ANC, Miquel Estapé, qui va lamentar que "els partits polítics no van pair bé les propostes i el moviment que era capaç de fer l'ANC", al mateix temps que va desitjar "molta sort a la nova direcció de l'ANC, perquè -segons va dir- teniu molta mala peça al teler" entre "la repressió de l'Estat i la lluita dins l'independentisme". Seguidament, va parlar Josep Grau, exsecretari de l'ANC de Ripollet, que va recordar els fets de l'1 d'octubre, quan "al sentiment de victòria es va unir al de perplexitat", fruit dels quals, va declarar, "avui som més savis i aquesta saviesa ens haurà de dur a fer-ho millor, ja que no renunciem als nostres ideals, perquè tornarà a passar i ho farem bé".

Per la seva part, l'expresident de l'ANC i exlíder de JxCat, Jordi Sànchez, va repassar la trajectòria de l'ANC i la política catalana. Quant a l'1 d'octubre de 2017, va explicar que "no va ser un part gens fàcil. Ni l'anunci del president, que venia després de decapitació del president Mas i uns pressupostos no aprovats i d'una crisi parlamentària sense precedents, barallats els partits, les entitats i tothom, i un cop ja anunciat el referèndum pel president Puigdemont, mig any abans el més calent era encara l'aigüera". Per a Sànchez, "els catalans patim d'un mal, que és que ens costa posar-nos d'acord, però quan ens hi posem, som imbatibles".

A continuació, la nova presidenta de l'ANC, Dolors Feliu, va advertir als partits polítics, en clau actual, que "sabem la força del nostre vot". Per a Feliu, "cada vegada que anem a votar, s'obre una finestra d'oportunitat i, si els partits, siguin quins siguin, no tenen projecte per a la independència, si deixen un espai o els independentistes no tenen a qui votar, nosaltres omplirem aquest espai i farem la independència". Finalment, l'acte va cloure amb l'actuació de la banda de música de la SC "El Vallès".