Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'AMB informa sobre els avantatges de la instal·lació d'energia solar

El Centre Cultural va acollir la setmana passada una xerrada a càrrec d'Iván Capdevila, director de la consultoria Estudi Ramon Folch i Associats, per fomentar l'autoconsum de les energies renovables a les ciutats i assessorar sobre l’energia solar fotovoltaica i les anomenades comunitats energètiques. El nombrós públic va mostrar-se molt interessat per les idees exposades.

Amb l'objectiu de fomentar l'autoconsum de les energies renovables a les ciutats i proporcionar dades sobre els seus beneficis sostenibles, recentment es va realitzar una sessió informativa sobre energia solar fotovoltaica i comunitats energètiques, a càrrec d'Iván Capdevila, director de la consultoria Estudi Ramon Folch i Associats (ERF) que va organitzar la xerrada en col·laboració amb l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB). La regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Pilar Castillejo, també va participar, responent a alguns dubtes plantejats pel veïnat amb relació a la normativa municipal.

L'acte, celebrat el dimecres, 23 de novembre, al Centre Cultural, va comptar amb una gran assistència. Capdevila va dividir la sessió en tres grans blocs, tots emmarcats en la dinàmica de l'autoconsum a diferents nivells: individual (habitatges unifamiliars), compartit (blocs de pisos) i de proximitat en xarxa exterior (barris, ciutats, districtes, etc.).

ripollet-ser-xerrada-energia-solar-231122-01.jpg

Durant la ponència, va comentar el funcionament de les plaques solars i de l'emmagatzematge de l'energia, a més d'esmentar tots els avantatges d'aquestes per al medi ambient i l'economia domèstica. La tecnologia solar ha millorat i actualment els fabricants ofereixen fins a 25 anys de garantia.

També va explicar les possibles ajudes econòmiques i subvencions que es poden sol·licitar per a la instal·lació de material fotovoltaic. El ponent va recordar que a Ripollet hi ha bonificacions, que poden comportar un descompte de fins al 50% a l'IBI i el 95% a l'ICIO, en tota mena d'autoconsum. Capdevila va detallar els tràmits i condicions que cal dur a terme per desenvolupar el consum propi en comunitat, i també va mostrar al públic els diferents projectes que s'han fet a municipis veïns que funcionen com a xarxa de comunitat d'autoconsum. En són exemples la Comunitat energètica del Guinardó o la Cooperativa energètica, Balenyà Sostenible, entre altres.

CG