Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'AMB ampliarà la xarxa d'aparcaments per a bicis i patinets Bicibox en els pròxims mesos

L'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) té previst ampliar més d'un 20% l'oferta de places de Bicibox en tota la seva xarxa, entre finals d'aquest 2023 i principis del 2024, fins a superar les 3.000 places. A Ripollet, hi ha instal·lades actualment tres estacions de Bicibox.

L'Àrea Metropolitana de Barcelona té l'objectiu d'ampliar, en els pròxims mesos, la seva xarxa de Bicibox, el servei d'aparcament segur per a bicicletes i patinets. La seva previsió és que, entre finals d'aquest any 2023 i principis del 2024, s'instal·lin nous mòduls i aparcaments de gran capacitat a diversos punts de l'àrea metropolitana, ampliant el servei més d'un 20%. En total, s'afegiran més de 600 noves places, superant l'oferta de 3.000 places de Bicibox. A Ripollet, a hores d'ara, hi ha ubicades tres estacions de Bicibox, que estan situades a la plaça del Molí, a davant del Poliesportiu i a la cruïlla dels carrers de Sant Jaume i Font de Can Mas.

Bicibox.jpeg

A Ripollet, hi ha una estació Bicibox ubicada al barri de Can Mas.

"Ampliar places del Bicibox significa crear més alternatives, opcions i facilitats per als ciutadans perquè se sumin a la bicicleta i als transports nets", explica el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de l'AMB, Carlos Cordón. En aquest sentit, aquest servei pren més protagonisme des que, fa uns mesos, es prohibís viatjar en transport públic amb patinets elèctrics o altres vehicles de mobilitat personal (VMP). Així doncs, el Bicibox es converteix en una alternativa destacada per aparcar el patinet abans d'agafar un altre transport públic. Els nous aparcaments Bicibox que es vagin incorporant al servei tindran unes places específiques per a l'estacionament segur dels patinets, amb un sistema de bloqueig específic. Avui en dia, el Bicibox té gairebé 400 usuaris de patinets.

Des de l'AMB, es recorda que, tal com passa amb les bicicletes, per utilitzar el servei Bicibox amb patinets elèctrics i altres VMP s'ha d'estar donat d'alta del servei i tenir el vehicle registrat. En el cas d'usuaris ja registrats perquè fan servir l'aparcament de bicicletes, només caldrà registrar el patinet o VMP.

ripollet-ser-bicibox-02.jpg

Els nous aparcaments de Bicibox tindran unes places adequades a l'estacionament dels patinets, amb un sistema de bloqueig específic.

Dos nous abonaments de llarga durada

L'AMB ha anunciat també unes novetats respecte als abonaments del Bicibox. L'abonament gratuït que existeix actualment es reformarà i permetrà un temps màxim d'estacionament de 24 hores sense cost. En cas d'excedir el termini, s'haurà d'abonar 1 euro al dia.

Durant el 2024, l'Àrea Metropolitana preveu llançar dos nous abonaments d'estacionament de llarga durada:

  • Estacionament de llarga durada sense plaça reservada: amb un cost de 10 euros l'any. L'usuari disposarà d'un temps gratuït màxim d'estacionament de 72 hores. En cas d'excedir-se de temps, haurà d'abonar 1 euro al dia.
  • Estacionament de llarga durada amb plaça reservada: amb un cost de 40 euros l'any.

25 municipis i més de 21.000 usuaris

El servei d'aparcament segur per a bicicletes i patinets Bicibox està implantat en 25 municipis de l'àrea metropolitana de Barcelona. Ara com ara, el servei compta amb 21.276 usuaris i 2.572 places.

Redacció ripollet.cat - NdP