Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament torna a reclamar a l'AMB una solució urgent sobre la gestió de l'aigua a Ripollet

En un escrit dirigit a la presidenta de l'AMB, Ada Colau, l'alcalde de Ripollet, José M. Osuna, proposa signar un conveni entre l'Ajuntament i l'AMB per a la gestió del servei, fins que l'Àrea Metropolitana prengui la decisió definitiva sobre el model de gestió.

L'Ajuntament de Ripollet, com ja va fer el passat mes de juliol, ha tornat a reclamar a l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) una solució transitòria a la situació de precarietat contractual fins que aquesta institució -tal com reclama la sentència del TSJC sobre el reglament de gestió de l'aigua- prengui la decisió definitiva sobre quin serà el model de gestió. L'Ajuntament ha recomanat a l'AMB signar un conveni de cooperació. La manca de contracte actual, donat que el signat amb Sorea el 1968 era d'un màxim de 50 anys i ja va finalitzar, està provocant problemes de gestió i deficiències en el servei, mancances en la planificació d'inversions o la impossibilitat de rebaixar la tarifa, tal com estipulaven els estudis realitzats per l'Ajuntament. "Hem de desbloquejar aquesta situació de precarietat contractual i esperem una resposta a la solució que hem proposat, que sabem que és temporal, però urgent", ha explicat la regidora de Serveis Municipals i Municipalitzacions, Pilar Castillejo.

A l'escrit enviat per l'Ajuntament s'adjunta un esborrany del conveni de cooperació entre l'AMB i l'Ajuntament de Ripollet per a la gestió del servei d'abastament d'aigua potable al municipi, per tal que el Consell Metropolità hi doni la seva conformitat o indiqui les esmenes que consideri que cal introduir. L'objectiu és que el Consell aprovi l'expedient d'internalització del servei tramitat per l'Ajuntament, per tal que pugui gestionar-lo, de manera transitòria, a través de l'empresa pública Genera, Mitjà Propi Ripollet, SL. A principi de 2020, l'Ajuntament gairebé havia completat tots els tràmits necessaris, però la sentència del TSJC va bloquejar la remunicipalització, atorgant la competència exclusiva a l'AMB. Des d'aleshores, Ripollet espera que l'AMB faci algun pas en ferm, més enllà de convocar una Comissió d'Estudi. Un pas que encara no ha donat.

El juliol de 2021, l'Ajuntament va fer arribar la mateixa petició per escrit a Ada Colau, presidenta de l'AMB; Antonio Balmont, vicepresident executiu, i Eloi Badia, vicepresident d'Ecologia, sense que a hores d'ara s'hagi rebut una resposta formal. "Dels 36 municipis metropolitans, set estem en una situació semblant, amb el contracte vençut o a punt de fer-ho, i no podem esperar més", assegura Castillejo, tot afegint que "estudiarem totes les alternatives, totes, per desbloquejar la situació i continuem pensant que la millor solució és la remunicipalització de l'aigua a Ripollet".

NdP