Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament torna a oferir l'Escoleta d'estiu 'Temps per cures' a l'agost

Es tracta d'un servei gratuït per a infants de 0 a 3 anys, que s'ofereix cada dia, de l'1 al 31 d'agost, al matí. Les inscripcions estan obertes fins al 17 de juliol. Compta amb 80 places i es prioritzen els criteris socioeconòmics per escollir les famílies beneficiades d'aquest servei.

L'Ajuntament de Ripollet oferirà de l'1 al 31 d'agost el servei de l'Escoleta d'estiu 'Temps per cures' a les instal·lacions de les escoles bressol municipals La Rodeta del Molí i La Verema. Es tracta d'oferir a les famílies un servei gratuït de cura als infants de 0 a 3 anys fora de l'horari lectiu. El servei és gratuït de 7.30 a 12 h, però també s'ofereix la possibilitat d'allargar-lo fins a les 15 h, si s'inclou el servei del menjador, que té un cost de 4,20 euros per dia. Es tracta de tenir cura de les persones cuidadores, més enllà de la conciliació laboral, i les permet deixar els infants en aquest espai educatiu per tenir temps per fer allò que estimin necessari i així tenir cura de si mateixes. La inscripció es pot realitzar, per setmanes, fins al pròxim 17 de juliol, en aquest enllaç o a les oficines de Drets Socials, de dilluns a divendres, de 9 a 14 h.

Aquest servei, que es va iniciar l'any passat com a prova pilot, és gestionat des de l'Àrea de Serveis a les Persones i dut a terme pel personal de l'empresa pública Genera. A banda dels criteris econòmics, a l'hora d'adjudicar les places es prioritzaran les següents situacions:

  • Tenir familiars a càrrec amb grau de dependència reconeguda
  • Famílies monomarentals
  • Mares o tutores víctimes de violència masclista
  • Mares o tutores en situació d'atur de llarga durada (més de 12 mesos en situació d'atur de forma continuada)
  • Mares o tutores migrades (menys de 3 anys de residència a Catalunya)
  • Mares o tutores majors de 45 anys

La previsió és oferir un màxim de 80 places, 40 per escola bressol, tot i que dependrà de l'edat dels infants que ho sol·licitin, ja que la ràtio varia. A més, la inscripció quedarà oberta durant l'estiu, per a les famílies que ho necessitin. En cas de tenir dificultats per fer la inscripció, podeu trucar al telèfon 935 046 007 (Serveis Socials) o al 935 046 008 (Ensenyament).

L'Escoleta d'Estiu és finançada pel Ministerio de Igualdad, a través del Departament d'Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, en el marc de la Resolució IFE/3877/2021, de 29 de desembre, que va aprovar el finançament per a ajuntaments de més de 20.000 habitants i consells comarcals, per impulsar la prestació de serveis de cura puntual per a nenes i nens de 0-14 anys.

En el marc d'aquest programa, Ripollet ha rebut una subvenció total de gairebé 122.000 euros, dels quals uns 50.000 € es destinaran a aquest servei de l'Escoleta d'estiu. L'objectiu de l'Ajuntament és que la resta de la subvenció serveixi per obrir altres línies d'ajuts i finançar activitats i serveis per al foment de l'espai de cures fora de l'horari lectiu.

Redacció ripollet.cat - NdP