Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament realitza un nou tractament de plagues arreu del municipi

Es revisaran un centenar de pous de clavegueram i es col·locarà raticida. En cas de detectar paneroles, també s’aplica insecticida, habitualment, en forma de gel. Aquesta actuació està programada per avui dimarts i demà dimecres, 19 i 20 de juliol, de 7 a 14 h.

De forma habitual, durant els mesos càlids, de major proliferació de plagues, l’Ajuntament programa tres actuacions de desratització i desinfecció a la via pública, que solen correspondre amb maig, juliol i setembre/octubre.

A més de l'actuació en els pous del clavegueram d'aquesta setmana, entre final de març i principis d’abril, el departament de Salut Pública encarrega l’aplicació d’un producte insecticida contra paneroles, en forma de pintura, en gairebé un centenar de pous de zones on, al llarg dels anys, s’han anat detectant problemes. El seu efecte es manté bastant de temps i ajuda al control d’insectes durant els mesos de més proliferació, a l’estiu.

Més de 40 incidències ateses
Entre l’1 de gener i el 14 de juliol, l’Ajuntament ha rebut un total de 44 avisos relacionats amb plagues a la via pública, principalment per rosegadors i paneroles. Com és habitual, els avisos s’incrementen, de forma considerable, durant els mesos de calor i s’ha detectat un augment progressiu de les incidències respecte els darrers anys i durant més de temps, donat que els episodis de calor comencen abans. Així, d'aquests 44 avisos rebuts, 31 corresponen als mesos de maig, juny i el que portem de juliol. Aquests s'atenen, habitualment, en un termini de 48 hores. En aquests casos, es tracta el problema de forma localitzada a la zona de clavegueram o espai on es detecta.

En ocasions, les arquetes privatives (arquetes sifòniques, registres particulars, etc) poden esdevenir refugi i focus de paneroles i és important que els veïns i veïnes que en disposen, facin revisions periòdiques i, si s’escau, tractaments.

NdP