Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament i l'AMB informen sobre l'ús d'energia solar en l'àmbit domèstic

El pròxim dimecres 23 de novembre s'oferirà una sessió informativa oberta a la ciutadania, on es tractaran els avantatges de l'energia solar i les subvencions i ajuts que es poden sol·licitar.

Per a preservar la salut del planeta i lluitar contra el canvi climàtic és necessari implantar solucions que promoguin la transició cap a una economia verda i baixa en carboni. La ciutadania pot fer-ho, generant de forma neta i sostenible l'electricitat que consumeix a través de la instal·lació de plaques fotovoltaiques. "Connecta't al sol. Descobreix com estalviar amb energia neta i de proximitat" és el títol de la sessió informativa sobre autoconsum fotovoltaic i comunitats energètiques que l'Ajuntament i l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) han organitzat per promoure l'ús d'energia solar a escala residencial. L'objectiu és informar a la ciutadania sobre els beneficis ambientals, econòmics i socials que l'energia solar pot aportar al conjunt de la ciutadania, i les possibilitats d'ajuts i subvencions per finançar-la. L'acte tindrà lloc a la Sala d'Actes del Centre Cultural de Ripollet el pròxim dimecres 23 de novembre, a les 18 h.

La ponència anirà a càrrec d'Ivan Capdevila, director de la consultoria energètica i ambiental Estudi Ramon Folch (ERF), que abordarà qüestions relacionades amb la producció d'energia solar en l'àmbit domèstic, tant en cases unifamiliars com en blocs d'edificis plurifamiliars. A més, es farà un repàs d'alguns dels casos d'èxit més rellevants dels municipis metropolitans i s'obrirà un torn de preguntes per resoldre dubtes i ampliar informació. També s'explicaran les subvencions i ajuts vigents orientats a finançar aquestes instal·lacions, les bonificacions a les quals poden optar els usuaris, i les possibilitats d'estalvi econòmic en la factura energètica. En aquest sentit, l'Ajuntament ja ofereix bonificacions del 50% en l'IBI, durant cinc anys, d'aquells immobles on es facin instal·lacions d'aquest tipus que no siguin obligatòries per llei. A més, s'ofereix una bonificació del 95% en l'Impost sobre construccions, instal·lacions i obres (ICIO).

Sumem verd

En la línia de vetllar per l'estalvi energètic i la protecció del medi ambient, l'Ajuntament de Ripollet treballa amb l'AMB per desenvolupar el "Pla Municipal de cobertes fotovoltaiques", redactat pel Servei d'emergència climàtica i educació ambiental de l'AMB i que va ser lliurat a finals de 2021. Aquest pla estableix quines cobertes d'edificis municipals són més idònies per instal·lar plaques solars. Actualment, l'escola Tiana de la Riba és l'únic edifici públic que compta amb aquesta instal·lació, però l'objectiu de l'Ajuntament és ampliar-ho a altres equipaments i edificis municipals. 

NdP