Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament demana més suport econòmic a la Generalitat per a la residència de gent gran

L'augment de costos del projecte, aproximadament d'un 20%, va provocar que la licitació del contracte d'obres quedés desert, incrementant la necessitat de finançament per part de l'Ajuntament, que no pot fer front sol a aquesta despesa.

Una delegació de Ripollet, encapçalada per l'alcalde, Luis Tirado, el tinent d'alcalde Roger Bayó i la tinent d'alcalde de Drets Socials, Sonia Martín, es va reunir dimecres passat, 25 d'octubre, amb el conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, i el secretari general del departament, Oriol Amorós, per parlar de la plataforma de serveis per a la gent gran, que s'ha de construir al barri dels Pinetons. L'alcalde va explicar al conseller que l'Ajuntament es veu obligat a actualitzar el projecte actual, atesa la pujada del cost de les matèries primeres, que va provocar que la licitació del contracte d'obres, aprovada al Ple Municipal del passat mes d'abril, quedés deserta. S'estima que el pressupost passaria dels 14,5 als gairebé 17,5 milions d'euros, motiu pel qual el consistori ripolletenc va reclamar a la Generalitat més suport econòmic per fer realitat aquest equipament tan necessari per a la ciutat.

Un cop modificat el projecte, s'hauria de tornar a aprovar per Ple Municipal i iniciar la seva licitació. Per part de l'Ajuntament, Luis Tirado va explicar al conseller que podrien arribar a assumir una part de l'increment del cost, a banda dels 6,4 M€ que ja té previst aportar a través de crèdits i de romanent de tresoreria, però serien necessàries altres fonts de finançament.

El projecte actual compta amb una subvenció de gairebé 4,9 M€, dels fons Next Generation, concedida a través de la Generalitat de Catalunya, que ara haurà de confirmar a l'Ajuntament si es poden fer les modificacions necessàries per licitar-lo amb garanties que no quedi desert, sense perdre la subvenció esmentada.

Un projecte cabdal en la planificació futura de Ripollet

L'alcalde va recordar que aquest projecte s'està treballant des de 2008 i que tant la residència com el centre de dia per a la gent gran són necessaris per a la ciutat, amb una de les taxes de places de residència més baixa de Catalunya i amb només 38 places de centre de dia. En aquest sentit, Bayó va insistir en la importància d'aquest projecte, cabdal en la planificació estratègica de la ciutat i que compta amb el suport de tots els grups municipals de Ripollet.

El conseller de Drets Socials, Carles Campuzano, va recordar que actualment 50.000 persones viuen a residències a tot Catalunya i va assegurar que tenen molt d'interès que aquest projecte tiri endavant. No només considera que és necessari, a més compleix l'objectiu de la conselleria de crear equipaments que permetin més autonomia a la gent gran i l'ajudi a sentir-se més a casa seva que a una residència.

L'Ajuntament resta ara a l'espera d'una resposta per part de la Generalitat, tant a l'increment de suport econòmic com a la possibilitat d'actualitzar el projecte sense perdre la subvenció.

Redacció ripollet.cat - NdP