Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet rep els drets d'autor del llibre "1.000 anys de cultiu de la vinya a Ripollet. Del segle X al XX"

Els autors José Martínez Garcia i Ramón Martos Calpena han cedit els drets en favor del consistori per tal que passi a formar part del fons del CIP Molí d’en Rata.

S'ha formalitzat a mitjans d'aquest mes de setembre la donació dels drets d'autor del llibre "1.000 anys de cultiu de la vinya a Ripollet. Del segle X al XX" per part dels seus autors, José Martínez Garcia i Ramón Martos Calpena, amb la presència del regidor de Cultura i Patrimoni, Roger Bayó. Els dos historiadors i autors del llibre han portat a terme en els darrers anys un treball per tal de localitzar i documentar el màxim d’informació referida a aquest cultiu a Ripollet, així com la història del Celler Cooperatiu.

Vinya2.jpg

Els autors del llibre i el regidor de Cultura i Patrimoni, Roger Bayó, formalitzant la donació. 

Fruit de la seva recerca, s’ha produït l'exposició 'Al Vallès, som gent de vinya', de manera col·laborativa amb altres museus del Vallès.A partir d'ara, el llibre formarà part del fons del CIP Molí d’en Rata. El patrimoni vitivinícola de Ripollet és una de les línies de recerca i conservació que s’està impulsant de manera més destacada en els darrers anys i és per això que l'Ajuntament ja treballa en l’edició d’un llibre produït per l’Ajuntament sobre aquesta investigació vitivinícola.

Redacció ripollet.cat - DVT