Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet projecta la renovació de l'enllumenat públic a 400 punts del municipi

Tal com va anunciar durant el Ple d’octubre la regidora de Serveis Municipals, Pilar Castillejo, s’espera que estigui enllestida abans que acabi l’any la redacció del projecte de renovació d’un 10% de l’enllumenat públic de Ripollet, concentrats principalment als barris de Can Mas, Sant Andreu, Pont Vell i Tiana.

Conscients de la necessitat de renovar bona part de l'enllumenat públic de Ripollet, amb instal·lacions antigues i obsoletes que provoquen incidències constants, des de l'Ajuntament s'ha encarregat la redacció del projecte executiu per substituir al voltant de 400 punts de llum, concentrats especialment als barris de Can Mas, Sant Andreu, Pont Vell i Tiana. La previsió és que el projecte estigui enllestit abans que acabi l'any i que les obres es puguin adjudicar i iniciar durant el primer semestre de 2022.

A banda de canviar els actuals punts de llum de vapor de sodi per LED, també es renovaran els suports en mal estat, com ja s'ha fet a un 20% de la ciutat, especialment, a la zona centre i altres punts del municipi, seguint el Pla d'Acció Municipal d'aquest mandat. El pressupost estimat de l'obra és de 140.000 euros més IVA.

Es calcula que aquesta actuació, a més de resoldre els problemes que presenta la instal·lació actual, suposarà un estalvi d'entre el 60 i 70% del consum d'energia actual, és a dir, uns 80.000 kWh/any. Així, a més d'un estalvi econòmic, implicarà una reducció de la contaminació ambiental, per la disminució d'emissions de CO₂ a l'atmosfera, i una reducció de contaminació lumínica.

NdP