Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet posa en marxa un nou servei d'atenció a la infància en les escoles bressol municipals

Les EBM La Rodeta del Molí i La Verema compten amb personal especialitzat que observarà els infants en les seves activitats quotidianes, i assessorarà l'equip educador en la detecció precoç de trastorns en el desenvolupament per part de les nenes i nens.

Les escoles bressol municipals La Rodeta del Molí i La Verema han començat el curs amb les 61 places plenes a cadascun dels equipaments. Segurament els infants d'ambdós centres encara s'estan adaptant a les noves rutines, però les nenes i nens ja estan tot el dia i, a poc a poc, es van aposentant aprenentatges i hàbits. Aquest nou curs ha començat amb algunes millores en les instal·lacions de les escoles bressol, com ara el nou parquet a l'EBM La Rodeta i els aparells de refrigeració a totes dues escoles bressol.

Nou servei de detecció precoç de necessitats

Una millora destacada d'aquest curs és el nou servei d'atenció i detecció precoç a la infància, que l'Ajuntament de Ripollet ha posat en marxa aquesta primera setmana d'octubre a La Rodeta del Molí i a La Verema. Aquest servei consisteix en l'observació dels infants durant la seva activitat habitual a les escoles bressol per a la detecció de necessitats. En cas de ser oportú, es donaria assessorament i s'oferirien eines de treball tant a l'equip educador com a les famílies. En casos més complexos, el cas seria derivat als equips professionals sociosanitaris oportuns.

Aquest nou servei d'atenció i detecció precoç a la infància el desenvoluparà personal especialitzat de DAPSI, la cooperativa de Cerdanyola especialitzada en la detecció precoç de trastorns en el desenvolupament dels infants, a través de l'empresa pública Genera. El servei preveu una dedicació per part d'aquests professionals de 4 hores setmanals, que es repartiran entre ambdues escoles bressol, fins al juny de 2024.

El nou servei d'atenció a la infància és complementari a l'EAP, els equips d'assessorament i orientació psicopedagògica que dona suport al professorat en la resposta a la diversitat de l'alumnat i els que presenten necessitats educatives especials. L'EAP és un servei que la Generalitat ofereix de forma gratuïta als centres educatius.

Redacció ripollet.cat – NdP/JS

ripollet-edu-escoles-bressol-reformes-041023-2.jpeg

Les dues escoles bressol han iniciat el curs amb diverses millores en les seves instal·lacions.

ripollet-edu-escoles-bressol-reformes-041023-3.jpeg

ripollet-edu-escoles-bressol-reformes-041023-6.jpeg