Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet participa en el programa Projectes Singulars 2022 per millorar la inserció laboral dels joves

Des d'aquesta setmana s'inicia el programa Projectes Singulars 2022, un projecte d'orientació laboral i educativa per als joves de la comarca, impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental; els ajuntaments de Ripollet, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac i Badia del Vallès; la fundació Eurecat, l'Escola Tècnica del vestir, l'Associació Bàsquet Beat i l'Associació Epona. S'impartiran formacions per a joves d'un total de 18 municipis del Vallès Occidental.

Amb l'objectiu de millorar la inserció laboral dels joves de la comarca del Vallès Occidental, aquesta setmana s'ha posat en marxa el programa Projectes Singulars 2022. Es tracta d'un projecte formatiu, d'acompanyament i suport en el procés d'orientació laboral i educativa per als joves. L'Ajuntament de Ripollet hi participa en primera línia, com a un dels organismes impulsors de la iniciativa. El projecte d'orientació laboral de joves de la comarca està impulsat pel Consell Comarcal del Vallès Occidental; els ajuntaments de Ripollet, Barberà del Vallès, Montcada i Reixac i Badia del Vallès; la fundació Eurecat, l'Escola Tècnica del vestir, l'Associació Bàsquet Beat i l'Associació Epona.

A hores d'ara, el programa Projectes Singulars està adreçat als joves d'un total de 18 municipis del Vallès Occidental. Es tracta de les següents poblacions: Badia del Vallès, Barberà del Vallès, Castellar del Vallès, Castellbisbal, Gallifa, Matadepera, Montcada i Reixac, Palau-Solità i Plegamans, Polinyà, Rellinars, Sant Cugat del Vallès, Sant Llorenç Savall, Ripollet, Sant Quirze del Vallès, Sentmenat, Ullastrell, Vacarisses i Viladecavalls. L'objectiu és millorar les competències professionals dels joves que no tenen feina, per tal d'impulsar la seva inserció en el mercat de treball.

Per aquesta raó i amb aquesta finalitat, durant el primer semestre d'aquest any, s'impartiran diferents formacions sota el nom de "COME2INDUSTRY". Són les següents:

  • Transformació digital i economia circular: Nivell d'estudis alt (CFGS, Batxillerat i/o Graus). 235 h en total. Horari de tarda. Es realitza a la seu d'Eurecat, el Parc Tecnològic del Vallès ubicat a Cerdanyola.
  • Programació i manteniment de robots: Nivell estudis mig/baix. 220 h. Dos grups: matí i tarda. Es duu a terme a la seu d'Eurecat, el Parc Tecnològic del Vallès ubicat a Cerdanyola.
  • Comunitats digitals i màrqueting digital: Nivell mig/baix. 230 h. Horari matí. Es realitza a la seu de l'Escola Tècnica del vestir, a Sabadell.
  • Confecció i fabricació de pàgines web: Nivell mig. 480 h. Horari matí. Es duu a terme a la seu de l'Escola Tècnica del vestir, a Sabadell.

Cada formació inclou accions transversals d'orientació a mida, acompanyament individualitzat, prospecció laboral i pràctiques no laborals. Les persones participants també rebran formació en desenvolupament personal mitjançant metodologies innovadores: coaching amb cavalls i tallers de Basket Beat.

Com participar-hi?

La selecció de les persones participants tindrà lloc fins al 17 de febrer. Poden accedir a aquestes formacions les persones entre 16 i 29 anys, inscrites com a demandants d'ocupació al SOC i beneficiàries de Garantia Juvenil. Per a més informació, les persones interessades poden adreçar-se al Consell Comarcal o als ajuntaments participants. També es pot enviar un correu electrònic a gallardopl@ccvoc.cat indicant nom, edat, telèfon i municipi de residència.