Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet i la Diputació de Barcelona inicien una diagnosi de la formació artística a Ripollet

Aquest estudi, amb la participació d'entitats, associacions i empreses relacionades amb l'àmbit artístic local, servirà de base per planificar futures polítiques culturals.

Una vintena d'entitats, associacions i empreses relacionades amb l'àmbit artístic local es van reunir el passat dijous, 9 de febrer, al Centre Cultural per parlar sobre la Diagnosi de formació artística a Ripollet. Es tracta d'un recurs que va sol·licitar l'Ajuntament a la Diputació de Barcelona ara fa un parell d'anys i que ha estat concedit ara. L'objectiu és fer una radiografia tan concreta com sigui possible dels punts forts i febles de l'oferta artística que es pot trobar al municipi, tant pública com privada, per tal d'establir les properes polítiques culturals.

Oriol Mor, regidor de Cultura, ha destacat: "Volem posar dins d'un mapa general tot l'esforç que realitzen les entitats; som persones educadores de l'art i la cultura, i hem de mirar el treball col·lectiu que fem com a comunitat". Aquesta primera trobada va comptar amb la intervenció de la tècnica d'Educació Artística de la Diputació, Montse Barbosa, i el director de l'Escola Municipal de les Arts de Santa Perpètua, Eliseu Ribes.

Segons els criteris de participació, en aquesta diagnosi hi tenen cabuda les entitats, empreses i associacions relacionades amb les arts escèniques, visuals i audiovisuals. És a dir, aquells col·lectius que actualment ofereixen una oferta educativa cultural, o bé projectes que impliquin un procés d'aprenentatge, com són els grallers o la coral. Quant al servei públic de formació artística, a Ripollet ja es compta amb l'Escola de Música Municipal i amb el programa de tallers i cursos del Centre Cultural. Ambdues iniciatives també formaran part d'aquesta Diagnosi per tal de reflexionar i poder reforçar aquests serveis per a la ciutadania.

Les entitats tindran fins al pròxim 13 de març per enviar els formularis que s'utilitzaran per a la recollida de dades. Seguidament, des de la Diputació, d'acord amb les dades recollides, s'analitzaran els següents àmbits: impacte, economia, oferta i organització. El darrer trimestre de l'any es farà la devolutiva.

Redacció ripollet.cat - NdP/MM