Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet garanteix a l'IE El Martinet l'ús del Centre Cívic de Can Mas fins a l'adequació del nou mòdul

L'Institut-Escola El Martinet podrà disposar d'aquest equipament municipal fins que estigui totalment operatiu el nou mòdul que s'ubicarà als terrenys del centre educatiu. Segons el departament d'Educació de la Generalitat, està previst que el mòdul s'instal·li el pròxim 20 de setembre, encara que tardarà unes setmanes més a estar totalment habilitat per a activitats educatives.

Els serveis territorials del departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya han comunicat a l'Ajuntament de Ripollet que el pròxim 20 de setembre s'instal·larà un mòdul als terrenys de l'Institut-Escola El Martinet. Aquest mòdul inclou tres aules que donaran resposta a les actuals necessitats del centre educatiu. Des del curs passat 2022-2023, El Martinet ha fet servir les instal·lacions del Centre Cívic de Can Mas, un espai que ha acollit les activitats dels nois i noies de l'ESO, tot i no estar pensat per a aquestes tasques educatives. L'Ajuntament ha confirmat aquest dijous, 7 de setembre, a l'equip directiu d'El Martinet que l'institut-escola pot continuar fent ús del centre cívic mentre el mòdul no estigui habilitat. Cal tenir en compte que, tot i que està previst que el mòdul s'instal·li a finals de setembre, el departament d'Educació de la Generalitat triga unes setmanes més a adequar completament l'espai per a les activitats educatives.

Aquesta confirmació es va conèixer el mateix dia que l'Associació de Famílies d'Infants El Martinet havia convocat una acció reivindicativa per demanar més espais per al centre educatiu. L'AFI El Martinet va organitzar aquest dijous, 7 de setembre, una marxa des de l'institut-escola fins a les portes de l'Ajuntament, per mostrar la seva preocupació i demanar la cessió d'un espai.

Amb el mòdul del Martinet, Can Mas recuperarà el centre cívic

Amb la confirmació que l'Institut-Escola El Martinet continuarà utilitzant el centre cívic fins que estigui habilitat el mòdul, es garanteix que el centre educatiu compti aquest inici de curs 2023-2024 amb els mateixos espais que el curs passat. Un cop el nou mòdul estigui habilitat, El Martinet guanyarà espai per a les activitats educatives. Mentre que el Centre Cívic de Can Mas compta amb 105,7 m2 diàfans, el mòdul mesura 130 m2, que estan dividits en espais pensats específicament per a la docència.

Al seu torn, amb la posada en marxa d'aquest mòdul, Can Mas recuperarà el centre cívic com a equipament per desenvolupar actuacions al barri. A més, es portarà a terme un procés per elaborar un pla d'usos de l'espai, que comptarà amb la participació de tots els agents del barri, tant veïns i veïnes com entitats.

Al mateix temps, en el cas que El Martinet necessités un espai extra a banda del mòdul, l'Ajuntament ha ofert alternatives per tal que l'institut-escola pugui desenvolupar la seva activitat amb la màxima normalitat possible. Per valorar les millors opcions, el departament d'Educació de l'Ajuntament es compromet a mantenir el contacte amb l'equip directiu i l'AFI El Martinet.

Redacció ripollet.cat - NdP/JS