Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet fa públic un aclariment sobre la situació actual del Centre Cívic Can Mas

El comunicat del consistori arriba uns dies després que l'Associació de Veïns de Can Mas hagi criticat, a través d'un altre escrit públic, la cessió de l'espai a l'Institut-Escola El Martinet.

L'Ajuntament de Ripollet ha fet públic aquest dijous, 19 de gener, un comunicat en el qual aclareix la situació actual en què es troba el Centre Cívic Can Mas, cedit des d'inici de curs a l'IE El Martinet. Aquest comunicat arriba només uns dies després que l'AV Can Mas hagi penjat pel barri i hagi fet públic un escrit en el qual critica l'equip de govern per aquesta cessió.

Segons el consistori, després de diverses reunions en què l'Ajuntament va oferir l'espai a l'Associació de Veïns Can Mas per dur a terme activitats, "una part de la Junta de l'AV Can Mas es va negar a qualsevol proposta que no passés per la recuperació del bar del centre cívic en les condicions anteriors". L'Ajuntament de Ripollet adverteix que és "un bar fora de tota normativa i en un espai que no complia amb les condicions tècniques per desenvolupar aquesta activitat, sense oblidar que l'anterior contracte de cessió no està actualment vigent".

En les reunions, el consistori va proposar encarregar-se de l'obertura i tancament de l'espai, de la neteja diària i de la instal·lació de maquinària de venda automàtica, ja que l'AV Can Mas va plantejar que no podia assumir la gestió directa del centre cívic. "Tot això, de nou, va ser rebutjat per part de la Junta de l'AV Can Mas, que negava qualsevol acord que no passés per la recuperació del bar en les condicions anteriors i no va fer cap nova proposta d'activitats concretes".

Paral·lelament, arran la necessitat de més espai que tenia l'Institut-Escola El Martinet, donat el creixement del nombre d'alumnes, l'Ajuntament va proposar que, de forma provisional, aquest curs escolar, el centre educatiu fes ús del Centre Cívic Can Mas, "entenent que l'educació dels infants ha de ser una política prioritària de totes les administracions". Malgrat aquesta cessió, segons l'Ajuntament, es va convidar a l'AV Can Mas "de fer ús del centre cívic en els horaris no lectius (tardes i caps de setmana)", però aquest oferiment no ha rebut resposta.

L'escrit del consistori arriba uns dies després que l'Associació de Veïns de Can Mas es mostrés crítica en un altre comunicat de premsa amb l'Ajuntament de Ripollet respecte a la situació actual del Centre Cívic Can Mas. L'entitat lamentava que, després de diverses reunions amb l'alcalde i l'equip de govern, s'hagi cedit l'espai a l'Institut-Escola El Martinet: "El centre està ocupat per una aula de l'IE El Martinet per ordre de l'equip de govern, incomplint el contracte de cessió". En l'escrit, l'entitat explicava que la junta directiva de l'AV Can Mas té "la intenció de prendre les mesures legals que cregui oportunes" per revertir la situació.

JS