Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'Ajuntament de Ripollet dona el tret de sortida de la campanya "És Nadal, ens movem per Ripollet!"

Aquest 1 de desembre, s'ha dut a terme l'encesa de llums de Nadal, el primer acte oficial d'aquest Nadal i de la campanya de l'Ajuntament de Ripollet, que s'allargarà fins al 5 de gener. Sota el títol "És Nadal, ens movem per Ripollet!", el consistori convida els ripolletencs i ripolletenques a passejar, gaudir i participar de les activitats que es duran a terme a Ripollet, sense haver-ne de sortir.

Moment de l'encesa de llums de Nadal per part d'alguns infants de la coral Els Pinetons..
Moment de l'encesa de llums de Nadal per part d'alguns infants de la coral Els Pinetons.

Aquest 1 de desembre s'ha donat el tret de sortida a la campanya de Nadal a Ripollet, amb la tradicional encesa de l'enllumenat, que s'ha pogut celebrar davant del Centre Cultural malgrat la pluja, que ha fet acte de presència just a l'hora prevista. Els assistents a l'acte havien pogut gaudir durant la tarda al pati del Centre Cultural d'un petit concert ofert per la coral Els Pinetons i d'una xocolatada popular oferta pels alumnes del PFI de cuina i càtering.

Amb aquest acte, es posa en marxa una campanya que continua posant les persones al centre, barrejant l'esperit social amb la cultura, l'esport i activitats comercials. D'aquí sorgeix l'eslògan de la campanya És Nadal, ens movem per Ripollet, "on parlem de moure'ns per Ripollet, com a moviment dins del municipi, però també pels meus veïns i veïnes, amb aquesta idea de solidaritat i sostenibilitat", explica la regidora de Comerç, Txell Caler. El programa d'activitats presenta diferents novetats respecte a l'any passat, com ara una matinal infantil al carrer Nou, una cursa popular per Ripollet on podem anar disfressats i una nova campanya per dinamitzar la Targeta Més, la Targeta de Ripollet, regalant entrades de cinema entre les persones que l'utilitzin durant Nadal.

ripollet-cul-Nadal-campanya-291121-3.JPG

La regidora Txell Caler, durant la presentació de la campanya nadalenca de l'Ajuntament.

El Mercat d'artesania i restauració s'obre enguany també a l'art i tindrà lloc el cap de setmana de l'11 i 12 de desembre, amb diferents actuacions. La cultura també serà present a les botigues, amb representacions teatrals a càrrec de la companyia La Marfanta. A banda d'aquestes novetats, el programa també comptarà amb les activitats tradicionals a càrrec d'entitats locals, com ara el Quinto dels Diables, el Caga Tió de l'Estel o l'exposició de pessebres.

Un bosc d'estrelles

Amb la idea de la implicació social, els comerços que s'han adherit a la campanya comercial d'enguany, els quals rebran una estrella de fusta feta per Aspasur, no ho han fet a canvi d'una joguina, sinó d'una donació mínima de 20 € a entitats que treballen tot l'any fent acció comunitària, com és Creu Roja, Càritas, La Gresca, l'Associació contra el Parkinson o l'Associació contra el Càncer. El bosc d'estrelles també s'escamparà pel Mercat i altres equipaments municipals.

Càritas realitzarà la recollida de joguines del 20 al 23 de desembre, amb la col·laboració de l'Ajuntament. I des del consistori es reforçarà la campanya permanent de recollida d'aliments i productes d'higiene personal, endegada per la Coordinadora de Drets Socials.

Aquest serà el primer Nadal amb el servei de repartiment en bicicleta Ripollet Pedala, que no només repartirà les comandes del Mercat de Ripollet fetes a través del web mercatderipollet.com, sinó també les de més d'una vintena d'establiments associats a la UCR. La Unió de Comerciants de Ripollet també ha llençat ja la seva campanya de Nadal Ripollet, el millor regal, mentre que l'Associació de Venedors i Concessionaris del Mercat Municipal de Ripollet regalarà bosses de roba solidàries, per ajudar a reduir l'ús del plàstic i reivindicar la lluita contra la violència envers les dones.

Un desig per compartir

Per últim, l'Ajuntament ha reprès el concurs infantil de nadales Un desig per compartir. Els targetons per dibuixar es podran recollir al Centre Cultural a partir del divendres dia 3 de desembre i s'hauran de dipositar fins al 15 de desembre o enviar-la escanejada al correu participa@ripollet.cat. El dibuix guanyador es farà servir com a nadala institucional i el premi serà una tauleta electrònica. A més, entre els nens i nenes participants s'escolliran els millors desitjos de Nadal.

NdP

ripollet-cul-nadal-llums-encesa-011221-3.JPG

ripollet-cul-nadal-llums-encesa-011221-7.JPG

ripollet-cul-nadal-llums-encesa-011221-12.JPG

ripollet-cul-nadal-llums-encesa-011221-28.JPG

ripollet-cul-nadal-llums-encesa-011221-35.JPG

ripollet-cul-nadal-llums-encesa-011221-38.JPG

ripollet-cul-nadal-llums-encesa-011221-46.JPG