Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament de Ripollet condemna una agressió LGTBI-fòbica patida al Punt Lila de Carnaval

A banda d’arrencar la bandera LGTBI de l’Ajuntament, l’agressor va insultar i increpar greument a la persona que feina les tasques d’informació i assessorament del Punt Lila. El consistori està a l’espera d’elaborar un protocol d’actuació davant aquest tipus d’agressions en espais d’oci nocturn.

Dissabte passat, 10 de febrer, es va produir una agressió LGTBI-fòbica al Punt Lila ubicat a la festa del Carnaval Jove, organitzada per l’Ajuntament de Ripollet a la pista annexa del Pavelló Municipal Joan Creus. Uns fets que l’Ajuntament ha volgut fer públics i condemnar amb fermesa. “Són un exemple de la necessitat de continuar impulsant polítiques municipals per fomentar la igualtat, la consciència de gènere i l’orientació sexual a la nostra ciutat”, ha declarat la regidora d’Igualtat i Feminismes, i d’LGTBIQA+, Montse Arráez.

Quant als fets, aquests van ocórrer al final de la nit, quan un individu, que no va poder ser identificat per la Policia Local, es va dirigir al Punt Lila ubicat al recinte on s’estava desenvolupant la festa i, amb actitud violenta i intimidatòria, va arrencar la bandera LGTI de l’Ajuntament i va insultar i increpar greument a un treballador que feia tasques d’informació i assessorament del Punt Lila, que el consistori habilita a través de l’empresa Ètic Hàbitat, adjudicatària del contracte de serveis.

La regidoria d’Igualtat i Feminismes i LGTBI, Montse Árraez, va sol·licitar, a principi d’any, a la Diputació de Barcelona un recurs tècnic d’acompanyament per a l’elaboració d’un protocol d’actuació davant d’agressions masclistes i LGTBI-fòbiques en espais d’oci nocturn. Tal com ha explicat Arráez, “esperem que aquest protocol ens ajudi a poder abordar situacions d’aquest tipus, així com prevenir-les, ja que són intolerables i totalment contràries al que volem fomentar des del Govern Municipal”.

Redacció ripollet.cat - NdP